Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

8 MARTIE | PATRIARHUL DANIEL: FEMEIA CREȘTINĂ – BINECUVÂNTARE PENTRU FAMILIE ȘI BISERICĂ




În contextul Zilei Internaționale a Femeii, Patriarhul Daniel subliniază importanța majoră a misiunii pe care o are femeia creștină, într-o vreme în care omul secularizat pierde tot mai mult sensul profund al vieții.


Vocația femeilor creștine de astăzi este de a mărturisi credința în Hristos Cel răstignit și înviat, de a da viață și a proteja viața copiilor, de a promova iubirea milostivă față de semeni, de a aduce pace și comuniune, prin prezența și lucrarea lor în Biserică și în societate, spune Preafericirea Sa.


Ziua Internațională a Femeii își are rădăcinile la începutul secolului trecut, ca urmare a manifestărilor pentru dobândirea unor drepturi sociale și politice. Ziua femeilor în data de 8 Martie a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în anul 1975, devenind o tradiție în Europa și în SUA.


Mult mai vechea Tradiție a Bisericii Ortodoxe depășește granițele emancipării sociale sau politice a femeii. Biserica reflectă în sens spiritual asupra femeii creștine, care este apreciată prin asemănarea ei cu Maica Domnului și cu Femeile Mironosițe.


Creștinii își aduc aminte cu recunoștință de toate femeile care din timpul Sfinților Apostoli și până astăzi au arătat credință, prețuire și evlavie pentru Hristos și pentru Biserica Sa, în special în Duminica Femeilor Mironosițe.


Biserica conștientizează rolul pe care îl are femeia în actul educațional și formativ al copiilor și tinerilor, în sânul familiei tradiționale. Patriarhul Daniel amintește de mamele și bunicile creștine rugătoare.


Acestea, prin evlavia, bunătatea, smerenia și înțelepciunea lor, sunt o binecuvântare pentru familie și Biserică. Lumina bunătății sufletului părinților este un reper major în formarea caracterului copiilor și al tinerilor, subliniază Părintele Patriarh.


Calendarul ortodox este plin de sfinte mucenițe și cuvioase care, după modelul Maicii Domnului, și-au desăvârșit firea mărturisind cu îndrăzneală credința în Iisus Hristos, în situații grele.


Patriarhul Bisericii noastre recomandă pe Sfânta Împărăteasă Elena ca model pentru viața creștină a femeilor în general, și a mamelor în special, exemplu de mărturisire a credinței creștine în familie și în societate, îmbinând armonios înțelepciunea cu evlavia și credința cu dărnicia.


Patriarhul își exprimă recunoștința față de femeile creștine nu numai în zilele consacrate lor la nivel internațional, ci zi de zi:


Adresăm felicitări, mulțumiri și binecuvântări tuturor femeilor care cultivă și mărturisesc credința în Iisus Hristos Cel răstignit și înviat, aducând multă lumină și bucurie în viața Bisericii, a Familiei și a Societății. Le dorim tuturor sănătate și mântuire, pace și bucurie sfântă întru mulți și binecuvântați ani!


sursa: basilica.ro




Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 1340,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română