Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

BUNA VESTIRE: FECIOARA MARIA – OGLINDA FEMEII CREȘTINE




Femeia trebuie prețuită, să știți, pentru că mai întâi ne reprezintă o femeie în Împărăția cerurilor: Maica Domnului, spunea Părintele Arsenie Papacioc. Te cutremuri, ți-e și frică să vorbești comparând-o pe ea cu oamenii.


Buna Vestire este praznicul ce ne pune înainte măreția femeii și ne cheamă să înțelegem importanța ei în iconomia mântuirii. Biserica reflectă în sens spiritual asupra femeii creștine, care este apreciată prin asemănarea ei cu Maica Domnului, cea care a purtat în pântece și a născut pe Mântuitorul lumii.


Patriarhul Bisericii noastre subliniază rolul femeii în societate și în familie.


Vocația femeilor creștine de astăzi este de a mărturisi credința în Hristos Cel răstignit și înviat, de a da viață și a proteja viața copiilor, de a promova iubirea milostivă față de semeni, de a aduce pace și comuniune, prin prezența și lucrarea lor în Biserică și în societate, spune Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.


Femeia, disprețuită și desconsiderată în vechime, își reprimește demnitatea în creștinism. O Fecioară naște pe Dumnezeu și devine modelul desăvârșit al firii sale.


Sfântul Ioan Hrisostom vorbește despre contribuția femeii la răspândirea credinței:


Iisus Hristos le face predicatori și Apostoli, ele seamănă Evanghelia în lume. În timpul propovăduirii credinței Sfântul Apostol Pavel salută în ele pe nobilele colaboratoare și neobositele ostenitoare. De acum femeia va fi respectată peste tot unde va pătrunde Evanghelia și unde va împărăți creștinismul.


Un alt dascăl de seamă al Ortodoxiei, Sfântul Vasile cel Mare, spune că egalitatea femeii cu bărbatul este un dat natural încă de la creație: Virtutea bărbatului și a femeii este una singură, fiindcă atât crearea lor este deopotrivă de vrednică pentru amândoi, cât și răsplata pentru amândoi aceeași.


Astfel, Cartea Facerii zice «Şi a făcut Dumnzeu om; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut pe el; bărbat și femeie i-a făcut pe ei». Pentru că au o singură natură, ei au aceleași lucrări, iar cei ce fac aceeași faptă primesc aceeași răsplată, amintește marele ierarh capadocian.


În tradiția Ortodoxă nașterea și fecioria unite în persoana Maicii Domnului reprezintă prilej de meditare asupra naturii și rolului femeii creștine.


Eva cea nouă întru Hristos, Maria, aduce adevărul despre natura umană. Biserica o declară pururea Fecioară, fecioară în esența ei, și prin aceasta Maică, spune Paul Evdokimov.


Şi dacă orice femeie are vocația maternității, este pentru că îi este propriu fecioriei să înflorească în maternitate, concluzionează teologul rus.




Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 1988,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română