Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

MĂNĂSTIREA „IZVORUL TĂMĂDUIRII”- DRUGĂNESCU ȘI-A SĂRBĂTORIT HRAMULVineri, 13 aprilie 2018, în ziua slăvitului praznic al Izvorului Tămăduirii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit Sfânta Liturghie într-un loc special amenajat în cadrul Centrului cultural-pastoral "Gavril Drugănescu" al Protoieriei Bolintin, situat în proximitatea bisericii din lemn a Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii" – Drugănescu.

În continuare, Întâistătătorul eparhiei noastre, alături de soborul de preoți și diaconi, în prezența a numeroși tineri, a săvârșit slujba de Sfințire a Apei, numită și Aghiasma Mică.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat frumusețea duhovnicească pe care o reprezintă praznicul Izvorului Tămăduirii pentru noi creștinii, subliniind totodată și rolul deosebit pe care îl are Maica Domnului în iconomia mântuirii noastre.

Sfânta Fecioară Maria, a arătat Preasfinția Sa, ne umbrește cu harul pe care ea l-a primit de la Hristos. De aceea, ea poate fi numită fântână a harului dumnezeiesc, fiind pururea rugătoare și în același timp, mijlocitoare pentru oameni către tronul Dreptului Judecător.

La acest moment deosebit din viața Eparhiei Giurgiului a fost prezent și domnul prof. dr. Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte, care a primit din partea Preasfinției Sale Vrednicia Vlăsceană, cea mai înalta distincție a eparhiei noastre. Cu această ocazie, Ierarhul nostru a adresat mulțumiri Secretarului de Stat pentru implicarea directă a domniei sale și pentru sprijinul oferit până acum tuturor lucrărilor de construcție, restaurare și consolidare, desfășurate la locașurile de cult din Episcopia Giurgiului.

De asemenea, Chiriarhul nostru a dăruit și domnului ing. Mihail Mărgărit, ctitorul mănăstirii, o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos și mai multe publicații apărute la editura eparhială.

Credincioșii prezenți au primit Pastorala Chiriarhului nostru la Praznicul Învierii Domnului 2018, iconițe cu chipul Maicii Domnului.

Tinerii care desfășoară activități culturale și educative la Centrul cultural pastoral Gavril Drugănescu, de la Şcolile Palanca, Stoenești și Cosoba, au pregătit un program special în cinstea hramului Mănăstirii Izvorul Tămăduirii. Credincioșii prezenți la slujbă au fost invitați să ia parte la o agapă pregătită în cinstea hramului.

Tot astăzi, părintele Nicolae Barbu a fost prezentat ca preot slujitor la biserica Mănăstirii Izvorul Tămăduirii din cadrul Centrului cultural-pastoral Gavril Druganescu al Protopopiatului Bolintin.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12585,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română