Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SĂRBĂTOAREA SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE ÎN EPISCOPIA GIURGIULUI
Astăzi, 23 aprilie 2018, credincioșii ortodocși l-au sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, prilej cu care noua Catedrală Episcopală din municipiul Giurgiu și-a sărbătorit ocrotitorul.


Manifestările religioase închinate patronului spiritual al eparhiei noastre au debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse (Bulgaria), împreună cu Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi.


Sutele de credincioși care au luat parte la aceasta importantă sărbătoare s-au putut închina la părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sf. Mucenițe Ecaterina, păstrate în sfântul locaș. De asemenea, cei prezenți au avut bucuria de a săruta Icoana Maicii Domnului, Făcătoare de minuni, adusă de la Schitul Letca Nouă, precum și la cele două icoane din Sfântul Munte Athos, care vor binecuvânta de acum înainte pe toți oamenii care vor trece pragul noii catedrale.


Înaltpreasfințitul Părinte Naum a ținut un cuvânt de învățătură, în care a elogiat viața și martiriul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îndemnându-i pe cei prezenți să-i urmeze exemplul de curăție sufletească și sfințenie: „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a distins printr-o credință curată, statornică, puternică și, mai ales, prin curajul de a-L mărturisi pe Mântuitorul Iisus Hristos Cel răstignit și înviat. La o astfel de mărturisire a lui Hristos ne cheamă și pe noi Biserica astăzi, și de aceea ne pune în fața ochilor și ne face să ne reamintim, an de an, exemplele sfinților, ca să ne întărim în credință, prin meditație la pilda viețuirii lor".


În continuare, PS Ambrozie a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, pentru prezența la aceste manifestări închinate ocrotitorului Episcopiei Giurgiului, oferindu-i în semn de aleasa prețuire un baston arhieresc, o icoană și mai multe publicatii apărute la editura eparhială. La rândul său, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit pentru invitația primită, exprimându-și bucuria de a fi participat la acest eveniment important din viața eparhiei noastre.


Tot cu acest prilej, Chiriarhul nostru le-a dăruit preoților slujitori ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă" și Pastorala - prilejuită de Învierea Domnului, iar numeroasele oficialități centrale, locale și județene, care au luat parte la eveniment, câte o icoană a „Sf. M. Mc. Gheorghe”, ocrotitorul Cetații Giurgiului.


La sărbătoarea ocrotitorului eparhiei noastre a fost prezent și domnul prof. dr. Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte.


Credincioșii prezenți au primit pachete cu alimente, iconițe și Pastorala ierarhului nostru la Învierea Domnului - 2018.


Foto credit: Vasile Arcanu
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 893,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română