Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA A IV - A DUPĂ SFINTELE PAȘTI ȘI TAINA SF. CUNUNII ÎN BISERICA PAROHIEI CĂLUGĂRENI DIN PROTOPOPIATUL GIURGIU
Astăzi, 29 aprilie 2018, în Duminica a IV-a după Sfintele Paști (Vindecarea slăbănogului de la Vitezda), Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sf. Ierarh Nicolae" din localitatea Călugăreni, Protopopiatul Giurgiui.


În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, spunând despre aceasta că este o Evanghelie a comuniunii, pentru că datorită ei învățăm să purtăm de grijă unii față de alții, să trăim ca frații, să nu lăsăm pe nimeni în izolare, în singurătate, să nu lăsăm pe nimeni așa cum a fost lăsat acel slăbanog care, timp de 38 de ani, n-a gasit un om care să-l ajute.


De asemenea, Preasfinția Sa a spus că „modul cu totul milostiv și dumnezeiesc în care Domnul îl vindecă sufletește pe cel slăbănogit de păcat este vrednic de toată luarea aminte: Iisus nu reia firul păcatelor, pentru a nu-1 osândi pe cel ce deja pătimise, nu pune în balanță fiecare faptă și răsplata cuvenită, pentru a nu-1 primejdui cu deznădejdea pe cel care gustase îndelung amărăciunea lăsată de păcat, ci i-a adus numai aminte că din cauza păcatului a îndurat atâta suferință, pentru ca el să știe să se ferească de păcat ca de cel mai vătămător lucru".


Să luăm pilda acestei duminici ca leac împotriva deznădejdii și întărire a răbdării și credinței, învățând de la cel ce odinioară a fost slăbănog, faptul că Hristos este întotdeauna aproape pentru a vindeca singurătatea și a întâmpina dorința noastră de a ne vindeca de rănile trupului și ale sufletului, a încheiat Întâistătătorul eparhiei noastre.


La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a dăruit părintelui Ochetan Marian, parohul bisericii, o reverendă și albume ale unor mănăstiri și biserici din eparhia noastră. Totodată, Ierarhul nostru a dăruit preoților slujitori și credincioșilor Pastorala și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă.


După oficierea Sfintei Liturghii, PS Ambrozie a săvârșit Sfânta Taină a Cununiei pentru fiul părintelui paroh, tânărul Mihail-Andrei și soția sa Cristina. Cu acest prilej, la finalul slujbei Chiriarhul nostru a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat sfințenia Tainei Cununiei.


Această mare Taină, a arătat Ierarhul nostru, se bucură în viața Bisericii de un loc aparte, atât pentru faptul că ea este strâns legată de unul dintre cele mai importante momente din viața omului, căsătoria, cât și pentru faptul că ea contribuie decisiv la conturarea unei comunități creștine autentice, susținută de harul dumnezeiesc ce se revarsă prin Taine Sfinte ale Bisericii.


În continuare, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului i-a felicitat pe miri cu prilejul acestui important moment din viața lor, oferindu-le o icoană a Maicii Domnului și ale daruri. Tot cu această ocazie, Preasfinția Sa a dăruit nașilor celor doi miri, domnul Cătălin Ștefan și Laura-Ioana, o icoană și mai multe publicații apărute la editura eparhiei noastre.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12268,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română