Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PS AMBROZIE A LUAT PARTE LA MANIFESTĂRI RELIGIOASE DEDICATE SFÂNTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE ÎN ORAŞUL RUSE DIN BULGARIA
Duminică, 6 mai 2018, în Bulgaria au fost desfășurate ample manifestări religioase închinate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, ocrotitorul orașului bulgăresc Ruse. La aceste manifestări a luat parte și Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, dând astfel curs invitației Înaltpreasfințitului Părinte Naum, Mitropolit de Ruse.


Chiriarhul nostru a fost însoțit de părintele Arhim. Teodor Şerban, Vicar eparhial și stareț al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul din județul Giurgiu, de părintele consilier Barbu Nicolae, de părintele arhid. Oancea Virgil Cătălin și de părintele arhid. Alin Alexandru Marin.


Manifestările religioase au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată în biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Ruse, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Naum, de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și de Preasfințitul Părinte Tihon, Episcop Vicar de Tiveriopol, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor a făcut parte și părintele Epifanie de la Mănăstirea Pantocrator din Sfântul Munte Athos, cel care a fost prezent și ieri la cel de-al doilea hram al Schitului Sf. Nicoale din Giurgiu.


În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre viața pilduitoare a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care trebuie să fie model de curaj pentru toți creștinii, deoarece este cel care și-a împlinit cu statornicie îndatoririle sale și a înfruntat bărbăție pe prigonitorii săi, primind cununa muceniciei.


Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a mai arătat Chiriarhul nostru, ocrotitorul celor doua orașe (Giurgiu și Ruse), este numit Purtător de biruință, pentru că nu a răspuns la ură cu ură, ci i-a iertat pe prigonitori, devenind, astfel, asemenea Mântuitorului Hristos, Cel ce a biruit păcatul și moartea prin iubire jertfelnică.


De asemenea, părintele Epifanie de la Mănăstirea Pantocrator (Grecia) a vorbit despre cinstirea de care se bucură Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în Sfântul Munte Athos, aducând cu acest prilej o copie a icoanei Sf. Gheorghe de la Mănăstirea Xenofont, ce îl are ca ocrotitor.


La finalul Sfintei Liturghii arhierești, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Naum a mulțumit Chiriarhului nostru pentru prezența la acest eveniment important din viața eparhiei bulgare.


La rândul său, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, i-a mulțumit Mitropolitului de Ruse pentru invitație, subliniind faptul că, deși data de prăznuire a Sf. Gheorghe este diferită, suntem uniți în slujire și cinstim împreună pe sfinții care prin jertfa lor au păstrat unitatea credinței în Hristos. Totodată, în semn de aleasă prețuire, Ierarhul nostru i-a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Naum o icoană cu chipul Maicii Domnului Dulcea sărutare „Glykophilousa", alături de alte daruri.

Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12538,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română