Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA A VI-A DUPĂ SFINTELE PAȘTI | SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ ȘI TAINA SFÂNTULUI BOTEZ ÎN PAROHIA VALEA DRAGULUI DIN PROTOPOPIATUL HOTARELE
Astăzi, 13 mai 2018, în Duminica a VI-a după Paști (a Orbului din naștere), Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica "Sf. Mare Mucenic Dimitrie" a Parohiei Valea Dragului din cuprinsul Protopopiatului Hotarele.


În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării orbului din naștere, subliniind faptul că Mântuitorul l-a vindecat mai întâi de orbirea trupească, dăruindu-i apoi și priveliștea lumii duhovnicești.


De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat și bunătatea nemăsurată a lui Hristos, care nu așteaptă rugămintea celor în suferință, ci, din iubire de oameni, vine în întâmpinarea rugă­minții lor. În finalul cuvântului său, Chiriarhul nostru i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să-și arate credința în Dumnezeu, asemeni celui vindecat și să urmeze pildele de dragoste față de aproapele și de săvârșire a binelui, pe care ni le înfățișează Mântuitorul Hristos în Evanghelia de astăzi.


În continuare, după Sfânta Liturghie, Chiriarhul nostru a oficiat slujba Tainei Sfântului Botez pentru prunca Natalia Elena, cea de-a doua fiica al părintelui Ariciu Georgian, preot paroh la Parohia Valea Dragului, și al doamnei preotese Grațiela.


Cu acest prilej, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a ținut un cuvântul de învățătură în care a explicat semnificatia și conținutul profund a ceea ce se întâmplă în Taina Botezului.


În clipa botezului, la fel ca la Iordan, cerurile se deschid și pentru noi, iar Tatăl Își arată disponibilitatea de a ne înfia în Hristos prin Duhul Său. De acum puterile cerești coboară la noi, dar și noi urcăm împreună cu ele pe căile deschise nouă mai înainte de Hristos. Evident, aceste ceruri inteligibile pot fi „văzute" deschise, primitoare numai prin cupola Bisericii dreptmăritoare și nu în afara ei. Botezul în numele Dumnezeului Treimic este o „naștere de Sus" sau „naștere în Duh" prin care omul este iarăși sădit în Împărăția cerească, deoarece el încă de la crearea lui trebuia permanent „să se nască cu voința din Duh, pentru ca același om să fie făptură a lui Dumnezeu, după fire, și fiu al lui Dumnezeu, după har". Prin Botez ne facem iarăși părtași acestei nașteri „ima­teriale, îndumnezeitoare și dum­nezeiești", prin care ne eliberăm de moartea perpetuată prin nașterea trupească", a încheiat Ierarhul nostru.


La final, Preasfinția Sa a adresat felicitări părinților noii creștine, oferindu-le câte o icoană, o Biblie, o reverendă, precum și alte daruri. Tot cu această ocazie, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a binecuvântat familia Benedek Ciprian și Elena, nașii micuței Natalia Elena, dăruindu-le câte o icoană a Maicii Domnului și publicații apărute la Episcopia Giurgiului.


Credincioșilor prezenți le-au fost oferite ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă și iconițe.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11571,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română