Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

IMPORTANT|EROII NEAMULUI NOSTRU AU FOST POMENIȚI ȘI LA BISERICA „ÎNĂLȚAREA DOMNULUI” DIN MUNICIPIUL GIURGIU
Joi, 17 mai 2018, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Înălțarea Domnului, în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul eparhiei noastre au fost pomeniți eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român.


Eroii neamului de pe meleagurile giurgiuvene au fost cinstiți în mod deosebit și în Biserica „Înălțarea Domnului" din municipiul Giurgiu, care și-a sărbătorit hramul.

Cu acest prilej, numeroși credincioși au luat parte la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și de diaconi.


În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul eparhiei noastre a subliniat faptul că Biserica a ales sărbătoarea Înălțării Domnului ca zi de pomenire a eroilor pentru a ne învăța că există o legătură tainică între Crucea suferințelor, Învierea și Înălțarea Mântuitorului Iisus Hristos și jertfa eroilor neamului.


De asemenea, ierarhul a evidențiat importanța jerfei românilor care au pus dragostea de neam mai presus de viața lor. Istoria neamului românesc este presărată cu foarte multe jertfe, cu foarte multe lupte care au fost purtate nu pentru expansiune teritorială, ci pentru apărarea pământului strămoșesc. Biserica i-a pomenit întotdeauna pe eroii neamului, pe cei care s-au jertfit pentru libertatea, demnitatea și apărarea pământului românesc pe care l-au iubit cu adevărat, a spus Preasfinția Sa.


Nouă, românilor, ni s-a rânduit de către Dumnezeu să ne ridicăm ca neam doar prin jertfa, iar spre deosebire de alte popoare, noi doar ne-am apărat, nepurtând război împotriva altora, apărându-ne marginile țării în care ne-a fost lăsat de la Bunul Dumnezeu sa trăim. Așadar, am cunoscut în existența noastră, ca popor, nenumărate „răstigniri", dar și minunate „învieri"! Cinstind Eroii Neamului, în ziua Înălțării Domnului, le mulțumim că datorită lor noi am putut ține fruntea și speranța sus, nelăsându-ne umiliți de cursul istoriei", a spus Chiriarhul nostru.


În continuare, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru toți eroii neamului românesc, care a fost precedată de o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori la Mausoleul Eroilor din curtea bisericii.


La eveniment, pe lângă numeroșii clerici, au luat parte oficialități centrale și locale, precum și reprezentanți ai veteranilor de război.


La final, giurgiuvenii au luat parte la ceremonialul militar organizat în fața Bisericii Înălțarea Domnului - Eroilor, precum și la defilarea forțelor din cadrul MAI, dar și ale Crucii Roșii, Poliției Locale, Penitenciarului.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 919,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română