Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

VOIEVODALA MĂNĂSTIRE COMANA | SLUJIRE ARHIEREASCĂ ȘI TAINA SFÂNTULUI BOTEZ ÎN DUMINICA A 7-A DUPĂ SFINTELE PAȘTI




În Duminica a VII-a după Sfintele Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 20 mai 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie s-a aflat în mijlocul credincioșilor adunați la Mănăstirea Comana din județul Giurgiu. Cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei noastre a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica mare a ansamblului monahal.


Ierarhul nostru a adresat un cuvânt credincioșilor prezenți la slujbă, în care a aprofundat textul evanghelic citit în această duminică, explicând legătura dintre cunoașterea lui Dumnezeu și viața veșnică.



De asemenea, Preasfinția sa a vorbit și despre importanța dreptei credințe în iconomia mântuirii noastre, subliniind totodată, aportul deosebit pe care l-au avut în formularea explicită a credinței despre Sfânta Treime, cei 318 părinți participanți la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325.



Aici, primii teologi creștini au analizat taina Preasfintei Treimi din perspectiva trimiterii Fiului lui Dumnezeu în lume, adică a iconomiei mântuirii, stabilindu-se și raportarea Fiului față de Tatăl și Duhul Sfânt, cât și la posibila unire dintre dumnezeire și umanitate în persoana Sa", a încheiat Preasfinția Sa.


După oficierea Sfintei Liturghii, în biserica mare a voievodalei mănăstiri Comana, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiica părintelui Velica Eusebiu, preot slujitor la Parohia Falaștoaca, Protopopiatul Hotarele.


Cu acest prilej, Ierarhul nostru a arătat importanța duhovnicească a Tainei Sfântului Botez, care înnoiește spiritual pe cel botezat prin harul Sfintei Treimi: „Taina Sfântului Botez reprezintă poarta de intrare în creștinism prin care se realizează comuniunea deplină între credincios și harul Duhului Sfânt", a încheiat Întâistătătorul eparhiei noastre.


La finalul Sfintei Taine, Chiriarhul nostru a felicitat pe părintele Eusebiu și pe doamna preoteasă Ina Elena Velica, cu prilejul acestui moment important al încreștinării fiicei lor, care a primit numele Maria Clara. Tot cu această ocazie, Preasfinția Sa a oferit nașilor noii botezate, o icoană cu chipul Maicii Domnului, iar familiei părintelui Velica Eusebiu și Ina Elena, o icoană cu Sfinții Împărați Constantin și Elena, precum și mai multe volume de cărți. La rândul său, părintele Velica Eusebiu a oferit Chiriarhului nostru un buchet de flori.


La acest moment de aleasă sărbătoare, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, soborul de slujitori și toți credincioșii prezenți la slujbă s-au bucurat de un recital de muzică corală, susținut de Corul Academic „Divina Armonie" sub bagheta dirijorului Marius Cristian Firca.


La final, Ierarhul nostru a apreciat lucrarea culturală și misionară a acestui cor care susține tinerele talente, păstrează tradițiile și valorile naționale, împreună cu cele ale culturii universale, și a mulțumit doamnei prof. Paula Ciuclea, director general, pentru bucuria oferită celor prezenți, oferindu-i cea mai înaltă distincție a eparhiei noastre "Vrednicia Vlasceană" și o icoana cu chipurile Sf. Martiri Brâncoveni.


După afirmațiile doamnei Paula Ciuclea, „corala a fost creata din iubire: din iubirea pentru Dumnezeu, pentru Biserica Ortodoxa Româna și pentru armonia corală." Costumele coriștilor sunt reprezentate de pelerine albe, albul fiind simbolul purității, pe mâneci aflându-se câte o cruce care poarta conturul României, iar deasupra fiind inscripționate cuvintele: „Nihil Sine Deo".


Membrii coralei au primit publicații apărute la editura Episcopiei Giurgiului, iar credincioșii prezenți ultimul număr al revistei Familia Ortodoxa și iconite.























Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 10237,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română