Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PRILEJ DE ALEASĂ BUCURIE PENTRU CREDINCIOȘII PAROHIEI „SF. ÎMP. CONSTANTIN ȘI ELENA” DIN LOCALITATEA MIHĂILEȘTI, CARE S-AU RUGAT LA HRAMUL PAROHIEI LOR ÎMPREUNĂ CU ÎNTÂISTĂTĂTORUL EPARHIEI GIURGIULUI
Luni, 21 mai 2018, când Biserica Ortodoxă se află în ziua de prăznuire a „Sfinților Mari Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena", iar cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și de diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena" a Parohiei Mihăilești din estul județul Giurgiu.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre viața deosebită a Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena și a evidențiat ajutorul extraordinar acordat creștinilor și Bisericii lui Hristos. „Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt numiți întocmai cu Apostolii sau egali cu Apostolii în cinstire pentru lucrarea lor deosebită pe care au săvârșit-o în favoarea Bisericii", a subliniat Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului.
Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt, de asemenea, ctitori de biserici sfinte și ca atare ei devin model pentru toți împărații și domnitorii creștini de după ei, încât și domnitorii români s-au inspirat din faptele lor și au construit o mulțime de biserici de-a lungul veacurilor", a spus Ierarhul nostru.


In continuare, Chiriarhul nostru a urat La mulți ani! tuturor celor care poartă numele Sfinților Împărați Constantin și Elena, după care a oferit preoților din Protopopiatul Mihăilești, care astăzi au luat parte la lucrările conferintei de primăvară, Albumul monografic „Mănăstirea Comana - între istorie și legendă", scrisă de părintele Arhim. Mihail Muscariu, starețul Mănăstirii Comana și exarh al mănăstirilor din cuprinsul eparhiei noastre, lansat astazi la finalul Sfintei Liturghii.


De asemenea, clericii au primit ultimele hotărâri ale Centrului Eparhial, publicații și revista Familia Ortodoxă.


Manifestările religioase au debutat încă de aseară cu slujba Vecerniei Mari, unită cu Litia, credincioșii având bucuria de a se închina la particele din moaștele Sf. Efrem cel Nou, precum și la un fragment din lemnul Sfintei Crucii, care au fost aduse în procesiune de la Schitul "Sf. Nicolae" din municipiul Giurgiu. De asemenea, toți cei prezenți au sărutat părticele din moaștele Sf. Mare Mucenic Gheorghe și ale Sf. Ecaterina, aduse de la noua Catedrală Episcopală din Giurgiu.

La final, cei prezenți au luat parte la o agapa, apoi au primit pliantul cu istoricul bisericii, alături de iconițe cu chipul Maicii Domnului și al Sf. Împărați Constantin și Elena.
***
În anul 2017 a fost pusă piatra de temelie pentru noua Catedrală „Sf Arhangheli Mihail și Gavriil" din orașul Mihăilești. Construirea Catedralei din Mihăilești apare astfel ca o lucrare firească și necesară, așezându-se la temelia ei rugăciunea și dăruirea, osteneala și bucuria lucrului dus la bun sfârșit.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11429,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română