Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ZIUA COPILULUI LA CENTRUL CULTURAL PASTORAL „GAVRIL DRUGANESCU” AL PROTOIERIEI BOLINTIN
Ziua de 1 iunie, care este sărbătorită în întrega lume ca zi dedicată copilului, este un prilej de a sărbători mai mult ca oricând copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a întări comunitatea și familia creștină. Împlinirea acestei misiuni sfinte se realizează prin aducerea copiilor la biserică, unde primesc învățăura de credință ortodoxă și Sfintele Taine. Drumul care duce spre Hristos se întemeiază pe educația bisericească ortodoxă, fundamentală pentru formarea personalității unui copil.


Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie, la Centrul Cultural-Pastoral „Gavril Drugănescu" al Protoieriei Bolintin, au fost organizate manifestări culturale și religioase dedicate acestei zilei internaționale a copilului.


În deschiderea evenimentului toți cei prezenți au luat parte la o slujbă de binecuvântare, oficiată de părintele inspector Nicolae Barbu și de părintele prof. Răducu Constantin, în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii" din cadrul Centrului Cultural-Pastoral „Gavril Drugănescu".


După momentul de rugăciune, părintele Nicolae Barbu a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, transmis cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, intitulat COPIII - UN DAR ŞI O BINECUVÂNTARE DE LA DUMNEZEU PENTRU FAMILIE.


În continuare, au urmat mai multe programe artistice în care au fost recitate poezii dedicate acestei zile. Un moment important l-a constituit prezența elevilor de la Școala Gimnazială nr. 3 Palanca, precum și de la Școala nr. 1 din Stoenești, însoțiți de către doamnele profesoare Mehedințu Gianina și Ghiță Georgeta, care au fost premiați pentru rezultatele obținute la „Omipiada națională a elevilor din mediul rural - Universul cunoașterii prin lectură", oferindu-le daruri constând în dulciuri, iconițe, cărți de rugăciuni și cărți de colorat.În partea a doua a activității elevii au vizionat filmul educative „Pildele Mântuitorului - dragostea față de aproapele", părintele prof. Răducu Constantin subliniind importanța iubirii creștine: jertfelnică, dăruitoare, ce se cere împărțită, căci „nimic nu poate înlocui lipsa iubirii, dar iubirea înlocuiește toate neajunsurile", spunea părintele Arsenie Boca.


La final, toți copiii prezenți au participat la un meci de fotbal în curtea centrului.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12594,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română