Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ZIUA DRAPELULUI, MARCATĂ PE PLATOUL DIN FAȚA PRIMĂRIEI GIURGIU! (FOTO)
Ziua Drapelului Național al Romîniei a fost sărbătorită astăzi, 26 iunie 2018, în municipiul Giurgiu, printr-un ceremonial militar desfășurat pe platoul din fața Primăriei Giurgiu, precedat de o slujbă de sfințire a Drapelului Național, oficiată de către un sobor de preoți, condus de părintele Puflea Nicușor, Protoiereu al Protopopiatului Giurgiu.


În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Părintele Protoiereu a subliniat că „este foarte important ca semnificația drapelului nostru național să pătrundă în inimile, în familiile, în casele și în școlile noastre, căci drapelul acesta este icoana neamului românesc".


La eveniment au participat: oficialități locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai Episcopiei Giurgiului, cadre militare active și în rezervă, precum și numeroși credincioși.


După alocuțiunile care au evocat însemnătatea zilei și semnificația culorilor Drapelului Național, a avut loc ceremonialul de arborare a Drapelului național prin prezentarea onorului, intonarea imnului de Stat al României, după care Drapelul Național a fost înălțat pe catarg.


După aceste momente, giurgiuvenii s-au putut bucura de defilarea Gărzii de Onoare.***


Drapelul Național — albastru, galben, roșu — de la lance — a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza "Dreptate — Frăție" înscrisă pe el.


El nu a suferit transformări majore de-a lungul istoriei. Doar distribuția culorilor (în materie de proporție și poziție) s-a schimbat într-o anumită măsură, fiind egalizată după Revoluția de la 1848, când, sub impactul spiritului revoluționar francez, multe dintre statele Europei au adoptat ca drapel național steagul standard cu trei culori.


Documente sigilografice atestă faptul că, în unele epoci istorice, drapelul românesc avea cele trei culori dispuse orizontal, cu roșul în partea superioară, galbenul în mijloc și albastrul la bază. De asemenea, proporția culorilor nu a fost aceeași cu cea de acum (33% pentru fiecare culoare). Cele trei culori pot fi identificate pe steaguri datând din vremea lui Mihai Viteazul și chiar Ștefan cel Mare.


În contextul revoluționar al anului 1848, cu arborarea noilor drapele tricolore ca simboluri ale unor state naționale, și revoluționarii români, aflați la Paris la izbucnirea revoluției, vor arbora drapelul albastru, galben, roșu, cu albastru la hampă. Așa va fi și consfințit, ca drapel național, prin Decretul nr. 1 din 14/26 al guvernului provizoriu de la București.Foto credit: Vasile Arcanu
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11560,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română