Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA A X-A DUPĂ RUSALII |SLUJBĂ ARHIEREASCĂ LA MĂNĂSTIREA SF. IOAN RUSUL DIN JUDEȚUL GIURGIU
Creștinii ortodocși se află astăzi, 5 august 2018, în Duminica a X-a după Rusalii.


În această Duminică s-a citit, în cadrul Sfintei Liturghii, Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, capitolul 17, versetele de la 14 la 23 care ne prezintă Vindecarea lunaticului de către Mântuitorul Iisus Hristos. Minunea pe care o relatează Sfântul Evanghelist Matei vine să întărească, încă o dată, puterea Sa dumnezeiască asupra bolii, asupra diavolului și asupra morții.


Credincioșii care au participat astăzi la Sfânta Liturghie oficiată în Mănăstirea Sf. Ioan Rusul au avut bucuria prezenței în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în lăcașul de cult, înconjurat fiind de un sobor de preoți și de diaconi.


Din soborul slujitor a făcut parte și Părintele Arhimandrit Teodor Șerban, starețul Mănăstirii Sf. Ioan Rusul și vicar administrativ al eparhiei noastre.


În cuvântul său de învățătură adresat celor prezenți, Chiriarhul nostru a arătat că pericopa evanghelică de astăzi ne relatează vindecarea minunată a lunaticului, aducându-ne aminte de minunea pe care Mântuitorul a făcut-o cu un om aflat în suferință. Însă acest text biblic, a mai spus Preasfinția Sa, ne trezește și la realitate arătându-ne puțina noastră credință și lipsa noastră de dragoste față de Dumnezeu și Biserică. Tocmai de aceea mustrarea pe care o rostește Mântuitorul: „O, neam necredincios și îndărătnic, până când voi fi cu voi? Până când vă voi răbda pe voi?", se adresează și nouă celor de astăzi.


Făcând referire la cuvintele Mântuitorului: „Dacă veți avea credință cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută‑te de aici dincolo și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință", Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit celor prezenți despre importanța deosebită a credinței în viața noastră.


Totodată, Episcopul Giurgiului a evidențiat că Mântuitorul Iisus Hristos arată milă celor aflați în suferință, fapt care ne îndeamnă și pe noi să fim atenți la cei se află în suferință și au nevoie de ajutorul nostru.


De asemenea, Ierarhul nostru a vorbit celor prezenți și despre post și rugăciune, două forme de asceză, de despătimire și de creș­tere duhovnicească. Făcând referire la post, Preasfinția Sa a arătat că Domnul nu vrea de la noi doar postul de mâncare, ci dorește să rupem toate legăturile nedreptății, deoarece postul adevărat este eliberarea inimii de răutate.


La final, Chiriarhul nostru a apreciat numărul credincioșilor prezenți la sfânta slujbă, semn că misiunea Bisericii nu este în zadar, după care a oferit părintelui stareț arhim. Teodor Șerban mai multe volume de cărți de folos duhovnicesc, iar părinților slujitori cărți apărute la Editura Episcopiei Giurgiului. Tot cu acest prilej, Preasfinția Sa a dăruit credincioșilor ultimul număr al publicația „Familia Ortodoxă".Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11419,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română