Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PS AMBROZIE A LUAT PARTE LA INAUGURAREA SĂLII CENTENAR DIN CADRUL BIBLIOTECII JUDEȚENE „I.A. BASSARABESCU” GIURGIU
Astăzi, 13 august 2018, a avut loc inaugurarea Sălii Centenar din cadrul Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu" Giurgiu, la Secția de Împrumut din strada Ştefan cel Mare, cu participarea reprezentanților din partea bisericii, a mediului academic, a instituțiilor statului și a presei. La eveniment a luat parte și Întâistătătorul eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, însoțit de părintele arhim. Teodor Șerban, vicar administrativ al Episcopiei Giurgiului.


Cu acest prilej, PS Ambrozie a binecuvântat această inițiativă a instituției de cultură din Giurgiu de a inaugurat „Sala Centenar" a Bibliotecii Județene, spunând despre această că reprezintă un punct foarte important pentru cercetarea culturală, atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor, studenților, masteranzilor și doctoranzilor, în condiții optime și în conformitate cu cerințele actuale, pentru asigurarea unui învățământ de calitate.


“De modul cum vom ști să marcăm centenarul Marii Uniri, depinde și modul cum vom proiecta și imagina viitorul nostru ca națiune, cum vom construi România de mâine. Generațiile tinere, dar și cele care vor veni vor învăța de la noi, pe această cale, cum am cinstit memoria înainta­șilor și ce realizări durabile am împlinit pentru a aminti de jertfele acestora. În acest fel și ei, la rândul lor, vor duce mai departe năzuințele acestui neam", a spus Preasfinția Sa. După cuvântul de binecuvântare, Ierarhul nostru a oferit 3 hărti aniversare cu Centenarul Marii Uniri și un set de cărți, apărute la editura eparhiei noastre.


În continuare, domnul senator Niculae Bădălău a vorbit despre „Centenar , ca fiind un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele lor. Mi se pare acum, la aproape 100 de ani de la Marea Unire, ca fiind propice astfel de evenimente care să implice forțele creatoare ale României,– Biserica și Cultura - în canalizarea forțelor și energiilor acestei națiuni, pentru că înainte de toate, Centenarul trebuie să unească și nu să despartă poporul român. Mă bucur că, în timp ce în țară sunt tensiuni, la Giurgiu celebrăm Centenarul. După cum am afirmat, Cultura și Biserica au unit poporul și trebuie să fie la loc de cinste", a spus domnul senator Niculae Bădălău.


La final, directorul Bibliotecii Județene I.A. Bassarabescu din Giurgiu a spus că „noua sală va avea un rol educativ pentru cei tineri în ceea ce privește cunoașterea trecutului, a marilor evenimente și personalități din istoria locală și națională. Sala cuprinde piese de mobilier care au aparținut ziariștilor, oamenilor de cultură și fruntașilor politici români din perioada 1897-1918. Vor urma și alte inaugurări, poate vor urma și alte evenimente legate de Centenar, dar până la urma ce este important e să ne simțim mândri că suntem giurgiuveni, să ne simțim mândri că suntem români și să prețuim poate, nu numai istoria, ci să construim viitorul", a spus doamna Daniela Bardan, directorul Bibliotecii Județene I.A. Bassarabescu din Giurgiu.


Acest eveniment a marcat debutul manifestărilor găzduite de instituția de cultură arădeană dedicate Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11563,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română