Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SLUJBA DE PRIVEGHERE ȘI PROHODUL MAICII DOMNULUI LA MĂNĂSTIREA COMANA DIN JUDEȚUL GIURGIU
Biserica Ortodoxă cinstește miercuri, 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, în ziua Înainteprăznuirii Adormirii Maicii Domnului, slujba de Priveghere și Prohodul Maicii Domnului au fost săvârșite la voievodala Mănăstire Comana de către Chiriarhul nostru, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși. Din sobor a făcut parte și Părintele Arhim. Mihail Muscariu, exarh al mănăstirilor din cuprinsul eparhiei noastre și stareț al Mănăstirii Comana.

La momentul rânduit a avut loc procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul bisericii Mănăstirii Comana. Au fost patru opriri, rostindu-se câte o ectenie specială la fiecare oprire. După procesiune, toți credincioșii au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în lăcașul de cult. Apoi, Sfântul Epitaf a fost așezat pe Sfânta Masă.


În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre frumusețea duhovnicească a Prohodului Maicii Domnului, care reprezintă cu adevărat o capodoperă a spiritualității liturgice ortodoxe.


Totodată, Preasfinția Sa a subliniat importanța cinstirii Maicii Domnului prin acesta deosebită slujbă a Prohodului, arătând că Prohodul Maicii Domnului, ca și Prohodul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, este expresia evlaviei, a iubirii credincioșilor față de Fecioara Maria și este o rugăciune cântată în care noi cerem de la Maica Domnului ocrotire în momentele dificile sau de bucurie ale vieții noastre, dar în același timp recunoaștem adevărul fundamental că Maica Domnului este Maica vieții. Ea a născut pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos Care este stăpân peste viață și peste moarte și Care are puterea să dăruiască viață veșnică și să mute Trupul preacurat al Maicii Sale în slava Împărăției Cerurilor.


„Sărbătoarea aceasta este o sărbătoare care aduce multă nădejde, multă bucurie și mult optimism în viața noastră pentru că ne arată încă o dată în plus că cel care crede în Hristos are viață veșnică", a încheiat Preasfinția Sa.


La final, toți cei prezenți au avut bucuria de a se închina la icoana Maicii Domnului și la Icoana Sf. Mare Mucenic Gheorghe, aduse de la noua Catedrală Episcopală din Giurgiu, apoi au primit ca semn de binecuvântare din partea Chiriarhului nostru iconițe cu chipul Maicii Domnului și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă".


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11525,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română