Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

IMPORTANT | BISERICA PAROHIEI „SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI ȘI SF. SOFIA ȘI-A CINSTIT OCROTITORII
Numeroși credincioși au participat astăzi, 16 august 2018, la biserica Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia" din municipiul Giurgiu care și-a sărbătorit ocrotitorii. Manifestările religioase închinate Sfinților Martiri Brâncoveni au debutat în ajunul sărbătoririi sfinților, cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia în noua biserică parohială.


Evenimentele religioase au continuat și astăzi cu săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către Întâistătătorul eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu un ales sobor de preoți și de diaconi.


În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre credința puternică și despre dragostea față de Biserică și față de poporul drept credincios pe care le-au avut Sfinții Martiri Brâncoveni.

„Sfântul Constantin Brâncoveanu ne oferă un strălucit exemplu și ne lasă un mesaj desosebit de actual la care noi cei din Biserică trebuie să fim cu luare aminte. Voievodul Martir, prin jertfa sa și a familiei sale, ne spune tuturor că trebuie să ne iubim țara și să ne apărăm credința, deoarece pământul în care ne aflăm este un loc sfânt și binecuvântat de Dumnezeu, a subliniat Chiriarhul nostru.


La final, Părintele Consilier Ştefan Lucian Ionuț, parohul bisericii, a mulțumit tuturor oficialităților locale, dar și credincioșilor, pentru prezența la aceste evenimente importante din viața parohiei. Pentru acest moment al hramului au fost pregătite pachete cu alimente care au fost oferite numeroșilor credincioși prezenți.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat, Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaște, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la Schitul Letca Nouă, racla care adăpostește părticele din Sfintele Moaște ale Sf. Ioan Rusul, aduse de la mănăstirea ce îl are ocrotitor, precum și racla cu părticele din moaștele Sfântului Nectarie, adusă de la Parohia Sf. Gheorghe -Nou, Protopopiatul Giurgiu. De asemenea, de la noua Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse particele din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.


În continuare, a avut loc premierea copiilor care au participat la Concursul județean de pictură „Sfinții Martiri Brâncoveni", ediția a VIII-a, organizat de parohie, în colaborarea cu Episcopia Giurgiului și Centrul „Ion Vinea" din Giurgiu.***

Înființată în anul 2008, cu binecuvântarea și prin implicarea Întâistătătorului eparhiei noastre, Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni" a devenit un punct de reper spiritual foarte important pentru pelerinii din eparhia noastră. În prezent aici sunt în plină desfășurare ample lucrări la noua biserica a parohiei, precum și la împodobirea acesteia cu pictura.

Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 26,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română