Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ITO SIBIU 2018 | MAI MULȚI TINERI DIN EPISCOPIA GIURGIULUI PARTICIPĂ LA ACEST EVENIMENT INTERNAȚIONAL
În ziua de 5 septembrie 2018, la vechea Catedrală Episcopală Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie, un sobor de preoți și diaconi, a oficiat o slujbă de mulțumire, urmată de mai multe rugăciuni de binecuvântare a călătoriei pentru reprezentanții Episcopiei Giurgiului, care participă zilele acestea la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși ce va avea loc în perioada 6-9 septembrie 2018 la Sibiu.Cu acest prilej, Părintele Puflea Nicușor, protoiereu al Protopopiatului Giurgiu, a adresat tinerilor un cuvânt de încurajare și binecuvântare, în care a evidențiat importanța dialogului tinerilor și a misiunii creștin-ortodoxe a acestora, în societatea contemporană.În continuare, Preacucernicia Sa a înmânat steagul Episcopiei Giurgiului, reprezentantului grupului eparhiei noastre la ITO 2018.


Vă transmit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie și ne bucurăm că ați început această întâlnire a tinerilor, venind la Catedrala din municipiul Giurgiu, pentru a primi ajutorul lui Dumnezeu și a vă înmâna drapelul Episcopiei Giurgiului, pe care să-l purtați și în care să vă recunoașteți ca fii ai acestei eparhii, de pe meleagurile vlăscene, le-a spus Părintele Protoiereu.


După acest moment solem, preoții și tinerii ce alcătuiesc delegația Episcopiei Giurgiului, purtând drapelul național și pe cel al Eparhiei, au plecat spre Iași pentru a lua parte la acest eveniment cu participare națională și internațională, organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


La final, toți participanții s-au închinat la o copie a Icoanei Maicii Domnului - Prodromița, adusă din Sf. Munte Athos, apoi au primit pachete pentru drum, iconițe și reviste duhovnicești, apărute la Editura Eparhială.

***


Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu marchează începutul toamnei anului 2018, fiind un eveniment cu caracter național și internațional, ce va reuni în frumoasa cetate transilvană un număr de peste 3000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.


Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu are loc în perioada 6-9 septembrie 2018.


În cele patru zile ale evenimentului sunt așteptați la Sibiu tineri ortodocși din toate regiunile României, dar și din numeroase alte țări, dintre care amintim Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India și altele.


Reuniunea se încadrează în seria întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, la Cluj în 2015, la București în 2016 și la Iași în 2017.


Întâlnirea de la Sibiu are ca scop crearea unui cadru în care tinerii participanți să se bucure de experiențe formatoare, să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate, să împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin.


Grupul celor peste 50 de tineri din Episcopia Giurgiului, care a ajuns la Sibiu, este condus de Părintele Tudor Georgian Bogdan, Consilier la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al eparhiei noastre, însoțit de părintele Pitulice Petrișor, secretarul Protopopopiatului Giurgiu.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12349,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română