Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

Deschiderea ITO 2018: Mii de tineri ortodocși din toată lumea la Sibiu (VIDEO)Peste trei mii de tineri au fost prezenți joi seară în Piața Mare din Sibiu, unde a avut loc deschiderea oficială a celei de a cincea ediții a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, ITO 2018.

Parada steagurilor s-a desfășurat în prezența Patriarhului României, a Mitropolitului Laurențiu al Ardealului și a numeroși ierarhi, clerici, autorități locale și centrale.

"Bun venit la Sibiu,
în Capitala Ortodoxiei Transilvane!
† Mitropolitul Laurențiu

Primul care s-a adresat tinerilor la deschiderea ITO 2018 a fost Mitropolitul Laurențiu.

Înaltpreasfinția Sa a spus că organizarea celei de-a cincea ediții ITO la Sibiu este un prilej de mare cinste și împlinire sufletească și le-a urat tuturor invitaților „Bun venit la Sibiu, în Capitala Ortodoxiei Transilvane!".

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat jertfa eroilor români pe care „s-a edificat România de astăzi, libertatea și demnitatea noastră națională".

"Voi sunteți apostoli ai libertății, unității și ai comuniunii
Patriarhul Daniel

În continuare, a luat cuvântul Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Mesajul adresat tinerilor din toată lumea prezenți la Sibiu s-a intitulat „Credința în Dumnezeu și dragostea de neam au susținut lupta pentru unitate națională".

Părintele Patriarh a remarcat că „este deosebit de semnificativ faptul că, în Biserica Ortodoxă Română, aceste adunări internaționale ale tinerilor creștini ortodocși se desfășoară în comuniune de credință, de rugăciune și cântare, de dialog și prietenie, la începutul noului An Bisericesc, care ne cheamă la sfințirea timpului vieții pământești ca timp al mântuirii".

Mesajul Patriarhului s-a axat pe cele trei valori care formează tema ITO 2018: Unitate. Credință. Neam:

Dragi tineri creștini ortodocși din România și din alte țări, voi sunteți apostoli sau misionari ai libertății și ai unității etnice sau naționale, dar și ai comuniunii între etnii și ai cooperării între popoare, când cultivați iubirea generoasă în familie, în prietenie, în parohie, în eparhie, în societate și în toate întrunirile ortodoxe naționale și internaționale, spre bucuria Ortodoxiei întregi și comuniunea între popoarele lumii.

„Vă invităm pe toți la București, anul acesta, în 25 noiembrie, pentru a fi prezenți la sfințirea Catedralei Naționale!", le-a spus la final tinerilor Preafericirea Sa.

"Voi marcați vocația comunitară a solidarității
și a deschiderii către celălalt
Victor Opaschi

După Patriarhul Daniel, s-a adresat tinerilor Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte.

Victor Opaschi i-a felicitat pe organizatorii ITO 2018, după care le-a mulțumit tinerilor:

Aș dori să vă mulțumesc vouă, tuturor tinerilor participanți la aceste întâlniri, care cu energia, entuziasmul și bucuria voastră de a fi împreună marcați astfel în mod deopotrivă simbolic și foarte practic vocația comunitară a solidarității și a deschiderii către celălalt, pe care credința le înrădăcinează în inima omului.

Primarul Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor, a spus că instituția pe care o conduce este onoartă să sprijine un eveniment de asemenea amploare.

Doamna primar a subliniat că Sibiul este un oraș care oferă cadrul și atmosfera potrivită pentru această întâlnire a tinerilor ortodocși.

Festivitatea a continuat cu un spectacol artistic oferit de: grupul vocal „Anatoly" din Brașov, corul copiilor din Parohia Irești-Vrancea, corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna" din Sibiu, corul de copii „Concertino" din Gura Râului, tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic, Hanul cu Bragă, actori de la Teatrul „Radu Stanca" din Sibiu și dansatori din cadrul Ansamblului Junii Sibiului.

Spectacolul a cuprins dialoguri corale și piese de teatru.

În cele patru zile dedicate ITO 2018, peste trei mii de tineri se vor ruga, vor socializa, se vor forma spiritual, și în același timp se vor relaxa la Sibiu. Toate acestea se vor desfășura sub îndrumarea Bisericii și preoților.

Fii la curent cu ultimele informații despre ITO 2018!

Mai multe imagini vezi în galeria foto de la eveniment.

Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12558,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română