Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

IMPORTANT | NOUA BISERICĂ A PAROHIEI MELETIE DIN LOCALITATEA GIURGIUVEANĂ BĂNEASA A FOST SFINȚITĂ




Astăzi, 8 septembrie 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Maicii Domnului, noua biserica „Sf. Ierarh Meletie al Antiohiei" a Parohiei Meletie a fost sfințită.


Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte și Părintele Ștefan Lucian, consilier administrativ al Episcopiei Giurgiului, părintele Puflea Nicușor, protoiereu al Protopopiatului Giurgiu, precum și alți preoți.


Noul Sfânt Locaș al Parohiei Meletie a primit, pe lângă hramul închinat Sf. Ierarh Meletie al Antiohiei, și hramul "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil", precum și hramul "Sfânta Mare Muceniță Ecaterina".


În continuarea slujbei de sfințire a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, într-o atmosferă de aleasă sărbătoare.


În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Chiriarhul nostru a vorbit despre persoana Maicii Domnului, modelul cel mai strălucit al tuturor virtuților și Maica vieții veșnice, și despre locul pe care Aceasta îl ocupă în teologia ortodoxă. Plină de har de la naștere, Sfânta Fecioară Maria rămâne plină de dar tot timpul vieții sale. Biserica, fără Maica Domnului, nu poate fi înțeleasă la adevărata ei dimensiune, după cum Născătoarea de Dumnezeu, taina Întrupării și, implicit, taina credinței, nu pot fi separate în niciun fel de viața bisericească în toată complexitatea sa, a arătat Chiriarhul nostru.


Ziua Nașterii Maicii Domnului, a mai arătat Preasfinția Sa, este o mare sărbătoare pentru că o dată născută, Fecioara Maria așteaptă să-și împlinească menirea, la „plinirea vremii" zămislind în pântece pe Fiul lui Dumnezeu. Era necesară această așteptare a Sfintei Fecioare Maria pentru că în ea avea să se realizeze toată sfințenia accesibilă umanității.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a subliniat faptul că poporul nostru are o evlavie deosebită la Maica Domnului, peste 2 milioane de români purtând numele de Maria și Marian, ori derivate ale acestora. Cinstirea pe care o oferă poporul român Fecioarei Maria s-a concretizat și în numeroase lăcașuri de cult care o au ca ocrotitoare pe Născătoarea de Dumnezeu.


În continuare, Întâistătătorul eparhiei noastre a urat tradiționalul "La multi și binecuvântati ani!", tuturor celor ce poarta numele Fecioarei Maria, apoi a binecuvântat pe tinerii din Ansamblul "Mugurel de Vlașca" din Parohia Meletie, pe preoții slujitori și pe credincioșii veniți să ia parte la acest eveniment istoric.


La final, Părintele Balaban Constantin Mihail, parohul bisericii, a adresat un cuvânt de mulțumire Chiriarhului nostru pentru prezența la acest eveniment istoric din viața comunității parohiale din comuna Băneasa, dar și tuturor ctitorilor și binefăcătorilor lăcașului de cult.


Tot astăzi, Ierarhul nostru l-a prezentat pe noul preot coslujitor al Parohiei Meletie, Protoieria Giurgiu, în persoana părintelui Nicolae Bogdan.


***

Pentru bucuria duhovnicească a celor prezenți a fost adusă spre închinare o copie a Icoanei Maicii DomnuluiProdromița, adusă din Sfântul Munte Athos. Datorită acestui moment duhovnicesc și de referință pentru localitatea giurgiuveană Băneasa, toți credincioșii prezenți, copii, tineri, vârstnici, femei și barbați, au avut bucuria binecuvântată de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, după care au primit iconițe cu chipul Sf. Ierarh Meletie și revista Familia Ortodoxă.























Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 10251,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română