Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

CONSFĂTUIREA ANUALĂ A PROFESORILOR DE RELIGIE DIN JUDEȚUL GIURGIU




În sediul Inspectoratului Școlar al județului Giurgiu a avut loc marți, 25 sptembrie 2018, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județul nostru. Întâlnirea a fost prezidată, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, de părintele Arhim. Teodor Șerban, vicar administrativ al eparhiei noastre.


La consfătuirea de la începutul anului școlar 2018-2019 au fost prezenți Inspectorul General pentru disciplina Religie din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Ştiințifice, domnul Prof. Dr. Vasile Timiș, doamna prof. Mirela Delea, Inspector General adjunct al ISJ Giurgiu, părintele consilier Tudor Georgian de la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Giurgiului, precum și Inspectorul de Religie din cadrul ISJ Giurgiu, pr. prof. Daniel Necula.


În debutul întâlnirii, pr. prof. Daniel Necula a prezentat un raport referitor la activitatea dascălilor de Religie în anul școlar 2017-2018, subliniind rezultatele foarte bune ale elevilor la olimpiadele și concursurile de profil, dar și pregătirea bună a profesorilor care au susținut examene de titularizare, definitivat și grade didactice.


Părintele Arhim. Teodor Șerban le-a mulțumit profesorilor pentru devotamentul dovedit în misiunea lor de a face educație religioasă în rândul elevilor, și a transmis binecuvântarea Ierarhului nostru, precum și „îndemnul de a nu-L uita pe Dumnezeu, Cel care ne îndrumă și ne călăuzește pașii în viață, mai ales pe dascăli, care sunt aceia care îi pot călăuzi pe copii spre înțelegerea valorilor creștine ortodoxe, spre înțelegerea a tot ceea ce este necesar pentru a face pașii cei buni și de folos în viața, nu spre a-i instrui, ci spre a-i educa”.


Inspectorul Vasile Timiș a transmis celor prezenți ultimele detalii referitoare la organizarea cursurilor în anul școlar început și noutățile de la Ministerul Naționale și Cercetării Ştiințifice.


Am discutat anumite aspecte care țin de contextualizarea programei școlare și mai ales de modul de relaționare și de nuanțările relaționării la disciplina Religie și în cadrul activităților catehetico-didactice. Trebuie să știm că orice profesor, indiferent de disciplina pe care o gestionează, încearcă mereu să-și optimizeze discursul didactic și mijloacele de comunicare și tehnicile de relaționare. Cu atât mai mult la disciplina Religie. De aceea, printre altele, învățăm unii de la alții și discutăm, propunem anumite teme spre dezbatere, care țin de o comunicare responsabilă, de apropierea elegantă, duhovnicească față de elevi și evident am încercat să identificăm anumite probleme de ordin educativ dar și spiritual sau cultural cu care se confruntă elevii și tinerii noștri”, ne-a spus Vasile Timiș.









Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12570,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română