Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

IMPORTANT | BISERICA DRĂGĂNESCU PICTATĂ DE PR. ARSENIE BOCA A FOST RESFINȚITĂ. PS AMBROZIE A SUBLINIAT IMPORTANȚA UNITĂȚII BISERICII CA DAR NEPREȚUIT AL CREȘTINILOR.




Mii de credincioși au participat duminică, 30 septembrie, la resfințirea Bisericii „Sf. Nicolae" – Drăgănescu din județul Giurgiu. Cu prilejul înveșmăntării în dumnezeiescul har, Biserica "Sf. Ierah Nicolae" a primit hramurile "Nașterea Sf. Ioan Botezătorul", "Izvorul Tămăduirii" și "Sf. Arsenie Capadocianul".


Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Daniil, înconjurați de un ales sobor de preoți și de diaconi. Au participat la acest eveniment stareți de la mănăstirile din eparhia noastră, părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial, părinți protopopi, preoți de parohie din Protopopiatul Mihăilești, precum și credincioși din mai multe localități ale județului.


După slujba de târnosire, Ierarhul nostru a vorbit despre importanța resfințirii unei biserici pentru o comunitate parohială, cum este cea de la Drăgănescu. Aceste momente sunt cu totul speciale, având în vedere că ridicarea și înfrumusețarea unei biserici se petrec o dată sau de două ori într-o generație. După momentul târnosirii, avem loc sfânt de rugăciune, unde să ne plecăm genunchii și să-i spunem lui Dumnezeu durerile și încercările noastre.

În biserică, „întotdeauna, când venim la Dumnezeu, noi nu plecăm nemiluiți. El permanent ne dă daruri bogate, de sănătate, de spor în viață, de luminarea minții și, nu în ultimul rând, ne dă moștenire Împărăția cerurilor", a subliniat Preasfinția Sa


În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie, la finalul căreia Preasfințitul Părinte Episcop Daniil le-a adresat credincioșilor un cuvânt despre Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor, despre viața și activitatea părintelui Arsenie Boca, dar și despre viața pilduitoare a Sfântului Grigorie Luminătorul.


În cadrul Sfintei Liturghii, PS Ambrozie a hirotonit în treapta de preot pe arhidiaconul Alexandru Mirel Lăudat, pe seama bisericii Mănăstirii "Izvorul Tămăduirii" din comuna Florești -Stoenești, județul Giurgiu, oferindu-i cu acest prilej un veșmânt preoțesc și alte daruri.


Ierarhul nostru a adresat mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă restaurarea lăcașului de cult de la Drăgănescu: „Toți cei care s-au ostenit ca această minunată biserică să fie restaurată merită în această binecuvântarea lui Dumnezeu și răsplata Lui, dar și recunoștința oamenilor pentru că orice strădanie făcută pentru Biserică se răsfrânge asupra comunității".


Preasfinția Sa a amintit pe cei care au contribuit la această lucrare complexă de restaurare a picturii părintelui Arsenie Boca, regăsită în biserica „Sf. Nicolae" – Drăgănescu, și anume, domnul consilier patriarhal Nicolae Hriscu de la Sectorul Patrimoniu al Patriarhiei Române și domnul Dumitru Gorea, coordonatorul echipei de restauratori.



În semn de aleasă apreciere, datorită implicării în bunul mers al vieții bisericești din comunitate, părintele paroh Răzvan Lucian PETCU a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Chiriarhului nostru, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române - "Crucea Patriarhală" și mai multe daruri, iar domnul Dobre Mihai, primarul orașului Mihăilești, a primit o icoană cu chipul "Sf. Arhanghel Mihail" și albumul monografic al Bisericii „Sf. Nicolae" – Drăgănescu.

Tot cu acest prilej, preoților slujitori, prezenți la acest moment istoric, le-au fost oferite câte o cruce pectorală, cuvântul pastoral al PS Ambrozie și albume apărute la Editura Episcopiei Giurgiului.

De asemenea, toți ctitorii și ostenitorii bisericii din localitatea Drăgănescu, au primit medalia omagială și diplome de vrednicie.



La final, a fost citit Apelul Adunării Naționale Bisericești pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018, intitulat Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!" –Mesajul acesta va fi citit în toate bisericile în zilele de duminică, 30 septembrie 2018, și luni, 1 octombrie 2018.



Pe parcursul zilei, credincioșii s-au închinat în Sfântul Altar și au adus cinstire moaștelor Sfântului Ioan Rusul și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Tot cu acest prilej, toți cei prezenți au avut bucuria de a se închina la o copie a Icoanei Maicii Domnului - Prodromița, adusă din Sfântul Munte Athos.





***


Biserica Sf. Nicolae Drăgănescu a fost pictată de părintele Arsenie Boca în perioada 1967 – 1983. Dintre toate icoanele și frescele realizate de-a lungul anilor, pictura bisericii de la Drăgănescu se distinge într-un mod cu totul deosebit. Nichifor Crainic, marele teolog român, mărturisea că pictura părintelui Arsenie Boca „are darul de a-l apropia pe om de Biserică, de a ne lumina, de a ne face să problematizăm și să ne gândim la sensul vieții noastre de creștini".
























Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11576,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română