Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

CEAS ANIVERSAR PENTRU PREACUVIOSUL PĂRINTE ARHIM. TEODOR ȘERBAN, VICAR ADMINISTRATIV AL EPISCOPIEI GIURGIULUI ȘI STAREȚUL MĂNĂSTIRII SF. IOAN RUSUL, CU OCAZIA ÎMPLINIRII A 34 DE ANIAstăzi, 31 octombrie 2018, membrii Administrației Eparhiale a Episcopiei Giurgiului aduc slavă lui Dumnezeu pentru Preacuviosul Părinte Arhim. Teodor Șerban, Vicar Administrativ al Episcopiei Giurgiului și stareț al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul, care își sărbătorește aniversarea celor 34 de ani.


Preacuviosul Părinte Teodor (Radu) ȘERBAN s-a născut la data de 31 octombrie 1984 în Târgoviște, județul Dâmbovița, a urmat cursurile de licență ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Târgoviște, pe care a absolvit-o ca șef de promoție în anul 2007.În perioada următoare urmează cursurile de masterat, iar începând cu anul 2011 urmează Şcoala Doctorală a Facultății de Istorie din Târgoviște, în cadrul căreia, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Radu Ştefan Vergatti, alcătuiește o teză referitoare la „Începuturile Țării Românești și ale Bisericii Ortodoxe Române în secolele XIV - XV", pe care o susține public în anul 2014, când obține titlul academic de doctor în Istorie.


După ce, pe toată perioada studiilor a petrecut vacanțele la mănăstire, în anul 2007 tânărul Radu Șerban intră în obștea Mănăstirii Comana, jud. Giurgiu, a fost tuns în monahism, primind numele de Teodor. Dovedind reale calități vocaționale și că ar putea fi un bun slujitor al altarului, a fost hirotonit diacon și apoi preot/ieromonah.


Remarcându-se ca un bun vorbitor cu preocupări livrești, fiind autor al mai multor studii și articole de specialitate, și dovedind abilități de coordonare, a fost numit în ascultarea de stareț al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul.


Imediat după numirea sa în această ascultare, sub atenta îndrumare a Chiriarhului nostru, Preacuviosul Părinte Dr. Teodor Șerban a demarat ample lucrări la Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul", care a luat ființă la sfârșitul anului 2008 pe ruinele unei foste unități militare a Poliției de Frontieră Giurgiu, fiind prima așezare monahală din țara noastră ridicată în cinstea acestui sfânt militar. Înființarea locașului de cult situat la marginea localității Slobozia din jud. Giurgiu, se leagă de o dorință mai veche a Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care s-a implicat foarte mult ca aici, la marginea unei păduri frumoase, să se ridice o mănăstire care să fie pentru aceste locuri o oază de lumină duhovnicească pentru toți cei care-i vor trece pragul.


Tot la îndemnul Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, părintele stareț a înființat în cadrul mănăstirii Atelierul de croitorie pentru haine și veșminte bisericești „Sf. Veronica" al Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul", Centrul Pastoral-Cultural „Sf. Ier. Antim Ivireanul" al mănăstirii și a organizat numeroase simpozioane, conferințe și sesiuni de comunicări științifice.


Pe lângă responsabilitatea sa de stareț al amintitei mănăstiri, i-a fost încredințată acestuia și ascultarea de Vicar Adminsitrativ al Episcopiei Giurgiului, ascultare pe care o îndeplinește cu multă conștiinciozitate.


Având în vedere faptul că Protos. Teodor Șerban, starețul Mănăstirii Sf. Ioan Rusul și vicar administrativ al Episcopiei Giurgiului, a arătat statornicie și râvnă, atât în planul activităților duhovnicești-monahale, cât și în planul activităților edilitar-gospodărești, în anul 2015 Sfântul Sinod prin Comisia pastorală, monahală și socială, la propunerea Întâistătătorului Episcopiei Giurgiului, a acordat Părintelui Teodor ȘERBAN rangul de Arhimandrit.


Cu prilejul acestui popas aniversar, rugăm ca Bunul și Milostivul Dumnezeu să-i dăruiască Părintelui Arhim. Teodor ȘERBAN, sănătate, putere nemărginită pentru a trece cu ușurință prin orice greutate ce i se întâlnește în calea vieții și mântuire.Întru mulți și fericiți ani!


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 954,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română