Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SFÂNTA LITURGHIE ȘI TAINA SFÂNTULUI BOTEZ ÎN BISERICA „SF. ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA ȘI SF. IERARH ANTIM IVIREANUL” A PAROHIEI MOGOȘEȘTI, PROTOPOPIATUL MIHĂILEȘTI
Astăzi, 4 noiembrie 2018, în Duminica a XXII-a după Rusalii, Întâistătătorul eparhiei noastre s-a aflat în mijlocul credincioșilor prezenți în biserica cu hramurile Sf. Împărați Constantin și Elena și Sf. Ierarh Antim Ivireanul a Parohiei Mogoșești din Protopopiatul Mihăilești.


Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie.


În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată Pilda Bogatului nemilostiv și săracul Lazăr (Ev. Luca XVI, 19-31).


Evanghelia citită astăzi este plină de învățături duhovnicești care ne arată adevăruri fundamentale pentru credința și viața noastră, și anume înțelegem că după moartea trupului, sufletul trăiește și își amintește de toate faptele săvârșite în timpul vieții pe pământ. În pericopa evanghelică de astăzi avem mărturia clară a Mântuitorului Iisus Hristos privind existența și viața sufletului după despărțirea sa de trup, a subliniat Ierarhul nostru.


De asemenea, Episcopul Giurgiului a evidențiat care era starea sufletească a bogatului nemilosiv încă din această viață.


În finalul cuvântului, PS Ambrozie a evidențiat puterea faptei milostive și importanța acesteia în viața omului.


Omul dacă nu este milostiv pierde mântuirea, iar dacă este milostiv intră în Împărăția Lui Dumnezeu cel milostiv și al sfinților Săi. Poporul nostru învățând din pericopa evanghelică citită astăzi, dar și din alte pericope evanghelice, că dăruind altora vom primi de la Dumnezeu darul asemănării noastre cu El. De aceea zice poporul român că „dar din dar se face Raiul". Din darurile primite de la Dumnezeu dacă împărtășim și altora se desăvârșește o comuniune de bucurie, pace și fericire cu Dumnezeu și semenii noștri și astfel dobândim Raiul, a încheiat Preasfinția Sa.


În continuare, după Sfânta Liturghie, Chiriarhul nostru a oficiat slujba Tainei Sfântului Botez pentru pruncul Ioan Georgian, cel de-al treilea copil al Pc. Părinte Nica Gheorghe, preot paroh la Parohia Mogoșești și al doamnei preotese Andreea Cristina.


Cu acest prilej, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a ținut un cuvântul de învățătură în care a explicat, printr-o cateheză, principalele semnificații ale Tainei Botezului, îndemnând pe toți cei prezenți la o mai mare atenție față de proprii copii.


La final, Preasfinția Sa a adresat felicitări părinților noului creștin, oferindu-le câte o icoană, o reverendă și mai multe daruri. Tot cu această ocazie, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a binecuvântat pe Cristian și pe Elena Corina, nașii micuțului Ioan Georgian, dăruindu-le câte o icoană a Maicii Domnului și publicații apărute la Episcopia Giurgiului.


Credincioșilor prezenți le-au fost oferite ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă" și iconițe.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12298,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română