UN GRUP DE COPII INSTITUȚIONALIZAȚI DIN CAPITALĂ AU VIZITAT ȘANTIERUL NOII CATEDRALE EPISCOPALE, MĂNĂSTIREA „SF. MARE MUCENIC GHEORGHE”, MĂNĂSTIREA „SF. IOAN RUSUL” ȘI MĂNĂSTIREA COMANA DIN EPISCOPIA GIURGIULUI
Astăzi, 7 noiembrie, Ierarhul nostru a primit vizita unui grup de copii instituționalizați din capitală, care se află zilele acestea în cadrul programului național „Săptămâna Altfel”. Tinerii, însoțiți de domnul prof. Adrian Luican, au fost întâmpinați de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie care le-a prezentat șantierul noii Catedrale Episcopale din proximitatea Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Giurgiu. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a binecuvântat tinerii, apoi le-a oferit reviste de folos duhovnicesc și iconițe.
Prin organizarea acestei vizite, încercăm să oferim copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber, specifică „Săptămânii Altfel” și de prevenire a comportamentelor delicvente în rândul minorilor, având ca prim scop dezvoltarea capacităților de alegere responsabilă cu privire la viața lor personală, prin dobândirea virtuților creștine”, a spus Chiriarhul nostru. În continuare, tinerii au vizitat Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din comuna giurgiuveană Slobozia, unde au fost întâmpinați de părintele arhim. Teodor Șerban, starețul mănăstirii, care le-a prezentat primul așezământ monahal din țara noastră ridicat în cinstea acestui sfânt militar.
Ultimul popas duhovnicesc a fost la Mănăstirea Comana, unde părintele arhim. Mihail Muscariu, starețul Mănăstirii Comana și Exarh al mănăstirilor din județul nostru, a prezentat tinerilor oaspeți incinta ansamblului monahal în urma lucrărilor de restaurare desfășurate aici în ultimii ani. De asemenea, cei prezenti au vizitat biserica mare a Mănăstirii, Muzeul și Lapidariul, precum și Casa Domnească. Apoi, Părintele Exarh le-a vorbit despre istoria și restaurarea Mausoleului Eroilor din primul război mondial din incinta Voievodalei Mănăstiri.
„Este prima ieșire din viața copiilor, iar experiența din cadrul mănăstirilor din Giurgiu a fost una cu totul deosebită. Prin activitățile desfășurate aici, tinerii au putut simți emoția și spiritualitatea locului, au putut deprinde dragostea față de natura și față de Dumnezeu”, a spus prof. Adrian Luican.







|