Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA HRAMUL MĂNĂSTIRII „IZVORUL TĂMĂDUIRII”- DRUGĂNESCU, CU OCAZIA PRĂZNUIRII SOBORULUI SF. ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIILAstăzi, 8 noiembrie 2018, cu ocazia hramului Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii" – Drugănescu, care îi are ca patroni și ocrotitori pe cei doi mari arhistrategi ai oștilor cerești Mihail și Gavriil, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.


În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre semnificația sărbătorii închinate Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.


Pe lângă sfinții care au trăit pe pământ, iată că cinstim astăzi pe sfinții din ceruri, pe îngerii care, deși nu au fost oameni niciodată, au avut totuși un rol deosebit în istoria mântuirii neamului omenesc. Ei sunt creați de Dumnezeu înaintea lumii văzute, sunt slujitori Lui și mesageri către noi oamenii, trimiși spre a ne fi de ajutor, spre a ne fi călăuzitori și îndrumători pe calea mântuirii. Aceasta nu înseamnă însă că Dumnezeu nu este permanent în mijlocul nostru, așa cum El însuși ne spune: Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului (Matei 20, 28). Prin folosirea îngerilor, Dumnezeu ne arată că întreaga creație este în același timp omogenă și complementară, că îngeri și oameni, deopotrivă, slujesc și preamăresc pe Dumnezeu. Să ne amintim că la Nașterea Domnului, cete de îngeri Îl preamăreau pe Dumnezeu, zicând: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, întru oameni bunăvoire (Luca 2, 14). Cântarea, sau liturghia cerească, se împreună deseori cu liturghia pământească, formând laolaltă cântarea de preamărire a Prea Sfintei Treimi.


De asemenea, Episcopul Giurgiului a evidențiat puterea ocrotitoare a sfinților îngeri de care beneficiază toți oamenii care primesc la Taina Sfântului Botez: fiecare om primește un înger păzitor la Taina Sfântului Botez care îl ocrotește și îl îndrumă în această viață. Şi noi, ascultând de îngerul nostru ocrotitor, ne îndreptăm către Dumnezeu cu ajutorul harului pe care îl primim de la puterile cerești.


PS Ambrozie a evidențiat faptul că în țara noastră, peste 1,3 milioane de români poartă numele acestor sfinți, ocazie cu care în mod deosebit, a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil sau derivate ale acestora, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!


În finalul cuvântului său, Ierarhul nostru a îndemnat pe cei prezenți să participle la programul Zilelor Sfințirii Catedralei Naționale. Evenimentele dedicate acestui moment vor începe în 25 noiembrie 2018 și se vor finaliza în ziua de 30 ale lunii. Cu acest prilej, pentru duminică, 25 noiembrie 2018, înscrierea și deplasarea credincioșilor pentru sfințirea Catedralei Naționale se face prin intermediul parohiilor din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.


În continuare, după Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii mănăstirii. Credincioșii prezenți au primit daruri în cinstea hramului și revista „Familia Ortodoxă".

***

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii îi are ca ocrotitori pe ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil", pe „Sfinții Martiri Brâncoveni" și pe „Sfântul Mucenic Teodor Tiron". Acest așezământ monahal se află în incinta Centrului Pastoral-Cultural „Gavril Drugănescu" din localitatea Florești-Stoenești, Protopopiatul Bolintin.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12559,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română