Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PS AMBROZIE A OFICIAT SLUJBA DE RESFINȚIRE A BISERICII „ADORMIREA MAICII DOMNULUI” A PAROHIEI VIERU DIN PROTOPOPIATUL GIURGIUI




Astăzi, 11 noiembrie 2018, în Duminica a XXV-a după Rusalii, Întâistătătorul eparhiei noastre a săvârșit slujba de resfințire a bisericii „Adormirea Maicii Domnului" a Parohiei Vieru din Protopopiatul Giurgiui.


După slujba de resfințire, Chiriarhul nostru a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre momentul important al resfințirii unei biserici.


Cu această ocazie, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că zidirea sau restaurarea unei biserici cere multă jertfă materială și spirituală. Dacă prin viețuirea lor și, mai ales, prin jertfa lor, mucenicii s-au asemănat lui Hristos, cei ce zidesc sau restaurează o biserică, jertfind și jertfindu-se pentru aceasta, se aseamănă, prin jertfa lor, mucenicilor pe care Biserica îi prăznuiește astăzi, Sf. Mare Mc. Mina; Sf. Mc. Victor, Vichentie și Ștefaniada, care au devenit cu prilejul resfințirii, noii ocrotitori ai lăcașului de cult, a spus Preasfinția Sa.


Ierarhul nostru a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru finalizarea lucrărilor de restaurare, preoților care de-a lungul timpului au vegheat și au ținut aprinsă candela credinței, precum și Consiliului Parohial și creștinilor care au contribuit după putere la înfrumusețea sfântului locaș din localitatea Vieru, ridicat în anul 1883.


Slujba de resfințire a fost urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia Părintele Episcop Ambrozie a rostit un frumos și duhovnicesc cuvânt de învățătură în care a explicat celor prezenți sensurile pericopei evanghelice din această duminică unde ne este prezentată Pilda Samarineanului Milostiv (Ev. Luca X, 25-37).


Milostenia reprezintă expresia dragostei, evlaviei și compasiunii pentru aproapele nostru, aceasta fiind un răspuns la mila și milostivirea lui Dumnezeu față de noi. Prin Pilda samarineanului milostiv, Mântuitorul a lăsat peste veacuri nu numai definiția aproapelui, ci și a generozității în raport cu egoismul, a arătat Preasfinția Sa


La final, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, în semn de aleasă prețuire pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată, a oferit preoților slujitori câte o cruce pectorală, alături de volume de cărți apărute la editura eparhiei noastre. Tot cu acest prilej, Întâistătorul eparhiei noastre a oferit Diplome de vrednicie credincioșilor care au sprijinit lucrările de înfrumusețare a bisericii.


La rândul său, preoții Geantă Laurențiu și Milea Ciprian au mulțumit Întâistătătorului eparhiei noastre pentru bucuria prilejută enoriașilor Parohiei Vieru din Protopopiatul Giurgiu.


***


Datorită acestui moment duhovnicesc și de referință pentru localitatea Vieru, toți credincioșii prezenți, copii, tineri, vârstnici, femei și barbați, au avut bucuria binecuvântată de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, după care au primit iconițe și revista Familia Ortodoxă. De asemenea, credincioșii s-au putut închina moaștelor Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse de la noua Catedrală Episcoplă din Giurgiu, precum și la o copie a Icoanei Maicii Domnului - Prodromița, adusă din Sfântul Munte Athos.




















Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 1382,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română