Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

INTRAREA ÎN BISERICĂ A MAICII DOMNULUI | SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA MĂNĂSTIREA “SF. IOAN RUSUL” DIN COMUNA SLOBOZIA, JUDEȚUL GIURGIU




Astăzi, 21 noiembrie 2018, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Intrarea în biserica a Maicii Domnului, la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din comuna Slobozia, județul Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.


Manifestările religioase dedicate hramului mănăstirii au debutat încă de aseară, cu slujba Privegherii oficiată de părintele Arhim. Teodor Șerban, starețul mănăstirii.


În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a rostit un cuvânt de învățătură, în care a subliniat faptul că Maica Domnului are nouă zile de pomenire, dintre care cinci sunt înscrise cu roșu în calendar.


Sărbătoarea de astăzi o prezintă pe Maica Domnului ca o ființă curată, care de la vârsta de 3 ani a fost dusă la templul din Ierusalim, unde a petrecut 12 ani, până la vârsta de 15 ani. Părinții ei, Ioachim și Ana, au făgăduit că o vor închina Domnului, și astfel au dus-o la templu. Această perioadă de 12 ani a fost una de pregătire pentru marea taină a Nașterii Fiului lui Dumnezeu, a subliniat Preasfinția Sa.


Maica Domnului ne arată pregătirea pentru întâlnirea cu Dumnezeu. Fecioara Maria a mers la templu pentru a deveni templu al prezenței și lucrării Cuvântului. Templul din Ierusalim preînchipuia și pe Maica Domnului și pe Hristos Domnul. Când a intrat în templu, Maica Domnului a intrat într-o clădire simbol, prefigurare a tainei Întrupării și a tainei Bisericii ca trup tainic al lui Hristos. Prima sărbătoare mare din Postul Nașterii Domnului este tocmai Intrarea în biserică a Maicii Domnului, deoarece ne ajută să înțelegem mai bine taina nașterii Domnului, amintindu-ne că trebuie să ne pregătim pentru a primi pe Hristos în inimile noastre", a spus Chiriarhul nostru.


În finalul cuvântului, Chiriarhul nostru a mulțumit Părintelui Arhim. Teodor Șerban, starețul Mănăstirii Sf. Ioan Rusul și vicar administrativ al Episcopiei Giurgiului, pentru invitația de a lua aprte la hramul mănăstirii, oferindu-i mai multe volume de cărți, felicitându-l pentru pentru activitatea duhovnicească și administrativă, din cadrul mănăstirii, dar și din eparhia noastră.


La rândul său, părintele stareț i-a oferit Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie un tablou cu Voievodul Mihai Viteazul, precum și un coș de flori.



În continuare, în centrul cultural-pastoral al mănăstirii Sf. Ioan Rusul au debutat lucrările conferinței de toamnă care a reunit preoții din Protopopiatul Giurgiu, prezidate de Întâistătătorul eparhiei noastre. Cu acest prilej, au fost aduse în discuție probleme curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Giurgiu, insistându-se asupra continuării activității administrativ-gospodărești, social filantropice și culturale la nivelul fiecărei parohii.


Ierarhul nostru a oferit tuturor preoților câte o cruce pectorală, lucrată cu prilejului Anului Centenar, în Atelierele Patriarhiei Române, alături de mai multe publicații apărute la editura eparhială.



Preoții și credincioșii prezenți s-au putut închina la icoana Maicii Domnului - Pantanassa, adusă din Sfântul Munte Athos, la părticele din moaștele Sf. Ioan Rusul, după care au primit publicații apărute la editura eparhială, Acatistul și Paraclisul Icoanei Maicii Domnului - Pantanassa, și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă".



***


Mănăstirea "Sfântul Ioan Rusul" din Episcopia Giurgiului este primul așezământ monahal din țara noastră ridicat în cinstea acestui sfânt militar. Departe de vârtejurile rătăcitoare ale lumii, în mijlocul unei păduri de stejari seculari, într-un fost depozit de muniție al Poliției de Frontieră, câțiva călugări, la chemarea Preasfințitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au înălțat altar ortodox peste scheletul de pulberi explozive, mărturisindu-L astfel în veci pe Hristos, Biruitorul morții, scria Dumitru Manolache în articolul „Sfântul Ioan Rusul", mănăstirea din depozitul de muniții".


























Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12229,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română