Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

28 NOIEMBRIE 2018 | PĂRINTELE ARSENIE BOCA A FOST COMEMORAT ÎN LOCALITATEA GIURGIUVEANĂ DRĂGĂNESCU




Părintele Arsenie Boca a fost comemorat în localitatea giurgiuveană Drăgănescu din orașul Mihăilești, cu ocazia împlinirii celor 29 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.


Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie în biserica Parohiei Drăgănescu din județul Giurgiu. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viața și activitatea părintelui Arsenie Boca.



Părintele Arsenie Boca, a arătat Chiriarhul nostru, a fost un slujitor al sfântului altar, un adevărat propovăduitor al Evangheliei, un mărturisitor al neamului și un luptător pentru apărarea dreptei credințe. Acesta, în ciuda tuturor dificultăților cu care s-a confruntat, în anii grei de închisoare pe care i-a făcut (fiind căutat, urmărit peste tot), a avut revelațiile sale, motiv pentru care mulți dintre credincioșii care l-au cunoscut îl considerau un vizionar.



De asemenea, Părintele Episcop Ambrozie a mai spus că „având acest patrimoniu și aceste mărturii vii care ne vorbesc și astăzi, după 29 de ani de la trecerea părintelui Arsenie Boca la cele veșnice, să ne gândim la ceea ce el învăța, la ceea ce ne-a lăsat scris și să protejăm această pictură deosebită, care este o mărturie a credinței și mai ales a experiențelor ascetice pe care părintele le-a avut".


Ierarhul nostru a împărtășit credincioșilor bucuria săvârșirii slujbei de sfințire a Altarului Catedralei Naționale, precum și a primei Sfinte Liturghii oficiată, în noul lăcaș de cult, de Sactitatea Sa, PF Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, împreună cu Patriarhul României și cu Mitropolitul Hrisostom de Patra, dar și cu ceilalți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxc Române.


Evenimentele prilejuite de sfințirea Catedralei Naționale au constituit momentul de vârf al omagierii unității de credință și de neam și al comemorării făuritorilor Marii Uniri din 1918", a amintit Chiriarhul nostru.



După slujba de pomenire, Episcopul Giurgiului a oferit părintelui Petcu Lucian, parohul bisericii, mai multe cărți duhovnicești, o cruce pectorală și albume apărute la editura Episcopiei Giurgiului. Chiriarhul nostru le-a dăruit credincioșilor iconițe ce reproduc pictura Părintelui Arsenie Boca și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă", îndemându-i să meargă zilele acestea la Catedrala Națională, deoarece au posibilitatea de a trece prin Sfântul Altar, inclusiv în timpul nopții.



În continuare, a avut loc conferința de toamnă care a reunit preoții din Protopopiatul Mihăilești, prezidată de Întâistătătorul eparhiei noastre. În cadrul conferinței au fost aduse la cunoștință ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Totodată, au fost luate în discuție și probleme curente cu care se confruntă preoții din parohiile Protopopiatului Mihăilești, insistându-se asupra continuării activității administrativ-gospodărești, social filantropice și culturale la nivelul fiecărei parohii.

Cu această ocazie, PS Ambrozie a oferit tuturor preoților câte o cruce pectorală, lucrată cu prilejului Anului Centenar, în Atelierele Patriarhiei Române, alături de mai multe publicații apărute la editura eparhială.



***

Ridicată în anul 1870, Biserica „Sf. Ierarh Nicolae" din localitatea Drăgănescu, județul Giurgiu, este foarte strâns legată de marele duhovnic al secolului XX, părintele Arsenie Boca. Din 1968, aici timp de 15 ani părintele Arsenie a realizat pictura acestui sfânt locaș. Deși a respectat liniile generale ale erminiei bisericești, părintele Arsenie a inserat elemente cu un vădit conținut catehetic, adaptat la cerințele și problemele oamenilor contemporani. De asemenea, scenele sunt însoțite de pasaje biblice sau de cuvinte ale părintelui, ziditoare pentru toți cei ce trec pragul acestei biserici.

Anul acesta, in ziua de 30 septembrie, mii de credincioși au participat la resfințirea Bisericii „Sf. Nicolae" – Drăgănescu din județul Giurgiu. Cu prilejul înveșmăntării în dumnezeiescul har, Biserica "Sf. Ierah Nicolae" a primit hramurile "Nașterea Sf. Ioan Botezătorul", "Izvorul Tămăduirii" și "Sf. Arsenie Capadocianul". Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Daniil, înconjurați de un ales sobor de preoți și de diaconi. Au participat la acest eveniment stareți de la mănăstirile din eparhia noastră, părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial, părinți protopopi, preoți de parohie din Protopopiatul Mihăilești, precum și credincioși din mai multe localități ale județului.























Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11461,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română