Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

CLIPE DE BUCURIE DUHOVNICEASCĂ ÎN EPISCOPIA GIURGIULUI | PS AMBROZIE ȘI-A CINSTIT OCROTITORUL SPIRITUAL
În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Ambrozie al Mediolanului și a Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, vineri, 7 decembrie 2018, Episcopul Giurgiului și-a cinstit ocrotitorul spiritual.


Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în noua CATEDRALĂ EPISCOPALĂ, cu hramurile Sf Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Vasile cel Mare, din municipiul Giurgiu.


Alături de ierarhul nostru s-au aflat consilieri și inspectori eparhiali, protoierei, preoți din zona de sud a județului Giurgiu, precum și credin­cioșii care participă de regulă la slujbele oficiate în acest nou locaș de cult.


În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a spus că suntem datori să urmăm pilda de viețuire a sfântului nostru ocrotitor, vorbind, totodată, despre viața Sf. Ierarh Ambrozie al Mediolanului, care este un model pentru umanitate și contemporan oricărei generații. Sfântul Ambrozie s-a ostenit necontenit pentru ocrotirea unității și păcii în Ortodoxie și pentru păstrarea neștirbită a dreptei credințe în Apus.


De asemenea, PS Ambrozie a subliniat viața Sfintei Filofteia, ocrotitoarea copiilor și a tinerilor, al cărei suflet fără prihană și sfânt se odihnește și se veselește în ceruri în împărăția lui Dumnezeu.


Sfânta Filofteia are un mesaj special, întotdeauna actual, pentru tineri și familiile lor. Ea, care nu a găsit dragoste în familia sa, a devenit capabilă, cu ajutorul harului Sfântului Duh, să prefacă acest neajuns în iubire de semeni, a afirmat Preasfinția Sa.


În continuare, Chiriarhul nostru a săvârșit o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, precum și pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României, îndemnându-i pe preoții și credincioșii din Episcopia Giurgiului să-l pomenească în rugăciuni lor pe Majestatea Sa, care a trecut la cele veșnice anul trecut, în ziua de 5 decembrie.La finalul Sfintei Liturghii, părintele Arhim. Teodor Șerban, vicar administrativ al eparhiei noastre și stareț al Mănăstiri "Sf. Ioan Rusul" , a rostit un cuvânt în care a fost rememorată lucrarea arhipăstorească în Eparhia Giurgiului, a Întâistătătorului eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie.După acest moment, Preasfinția Sa a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit, dar și celor prezenți, clerici și credincioși, pentru urările de bine transmise cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Ambrozie, ocrotitorului său spiritual.Preoții care au participat la acest eveniment important din viața eparhiei noastre au primit, din partea Ierarhului lor, câte o cruce pectorală, lucrată cu prilejul Anului Centenar, în atelierele Patriarhiei Române, alături de mai multe publicații apărute la editura eparhială, calendare și Pastorala la Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos - 2018.


***

Toți cei prezenți au avut bucuria de a se închina la Icoana Maicii Domnului - Prodromița, copie adusă din Sf. Munte Athos, la părticele din moaștele Sf. Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, păstrate în noua Catedrala Episcopală, dar și la părticele din moaștele Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12345,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română