Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA A 27-A DUPĂ RUSALII | PS AMBROZIE A SĂVÂRȘIT SFÂNTA LITURGHIE ÎN PAROHIA VĂRĂȘTI DIN PROTOPOPIATUL HOTARELE
Astăzi, 9 decembrie 2018, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a 27-a după Rusalii. Cu acest prilej, în biserica „Sf. Ierarh Nicolae" a Parohiei Vărăști din Protopopiatul Hotarele, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de slujitori. Din sobor au făcut parte părintele Ștefan Lucian, consilier administrativ, părintele consilier Barbu Nicolae, părintele Oprea Robertino Aristide, parohul bisericii și protoiereu al Protopopiatului Hotarele, părintele prof. Dima Adrian, secretarul Protopopiatului Hotarele, precum și alți preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării femeii gârbove, subliniind faptul că Mântuitorul, în Atotștiința Sa, cunoștea îndelungata suferință a femeii.


Evanghelia vindecării femeii gârbove este o Evanghelie a milosteniei, a facerii de bine, deoarece femeia aceasta este un dascăl al credinței puternice, al rugăciunii smerite și al răbdării îndelungate, a spus Preasfinția Sa.De asemenea, Chiriarhul nostru a subliniat importanța recunoștinței pentru creșterea duhovnicească a creștinului, deoarece însăși Evanghelia de astăzi ne spune că femeia după ce a primit vindecare l-a preamărit îndată pe Dumnezeu. De aceea, de la femeia gârbovă învățăm că este necesar să fim recunoscători când primim o binefacere de la Dumnezeu, să nu ne bucurăm uitând de binefăcător, ci mulțumind lui Dumnezeu binefăcătorul și dăruitorul vieții și al mântuirii, ne vom bucura cu adevărat de binele primit.


În finalul cuvântului său, Ierarhul nostru l-a felicitat pe părintele paroh Oprea Robertino Aristide, protoiereu al Protopopiatului Hotarele, oferindu-I o cruce pectorală și mai multe volume de cărți. La rândul său, parohul bisericii a mulțumit Întâistătătorului eparhiei noastre pentru bucuria de a fi în mijlocul credincioșilor din localitatea giurgiuveană Vărăști, în această duminică din postul Nașterii Domnului.


De asemenea, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a oferit preoților câte o cruce pectorală, lucrată cu prilejul Anului Centenar, în atelierele Patriarhiei Române, Albumul "Mănăstirea Buna Vestire" din orașul Bolintin Vale, revistele "Lumea credinței" și "Familia Ortodoxă", calendare și Pastorala Preasfinției Sale cu prilejul Nașterii Domnului.


Spre folos duhovnicesc, credincioșilor prezenți le-au fost oferite din partea ierarhului lor, iconițe, revista „Familia Ortodoxă" și Pastorala la praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos - 2018.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11535,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română