Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

RUGĂCIUNI DE MULȚUMIRE DE ZIUA ONOMASTICĂ A PATRIARHULUI DANIEL- IERARHUL NOSTRU A LUAT PARTE LA ACEST EVENIMENTAstăzi, 17 decembrie 2018, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a luat parte la slujba de Te Deum cu ocazia zilei onomastice a Patriarhului Daniel.


Preafericirea Sa sărbătorește anual ziua numelui în 17 decembrie, când Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Proroc Daniel.

La finalul slujbei de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei, Ierarhul a rostit un cuvânt prin care l-a elogiat pe Sfântul Proroc Daniel și i-a făcut câteva urări Patriarhului Daniel, cu ocazia onomasticii.

Sunt sărbători care cinstesc pe oameni și oameni care cinstesc sărbătorile, iar una din acestea este cea de astăzi, prăznuită în Catedrala Patriarhală, pentru Arhipăstorul Bisericii care își cinstește protectorul", a evidențiat ierarhul.

Sunt 31 de ani și mai bine de când într-o seară de priveghere, un tânăr profesor de teologie primea tunderea în monahism și un nume nou, foarte asemănător cu cele purtate până atunci, pentru că dacă am scrie cuvintele Dan Ilie alături, le-am citi cu ușurință Daniel" a spus Episcopul vicar Timotei Prahoveanul.

Preasfinția Sa a menționat că numele Daniel „vine din istoria poporului ales și aduce aminte că Dumnezeu este judecătorul nostru" traducându-se prin „Dumnezeu este judecătorul meu sau Dumnezeu a făcut judecată".

Preasfințitul Părinte Timotei a spus că Patriarhul, „începând cu anul 1990, pentru scrută vreme la Timișoara, apoi ani îndelungați la Iași și iarăși de ani îndelungați la București, a căutat să facă judecată dreaptă știind că Dumnezeu este judecătorul care judecă deasupra oamenilor și care poartă de grijă tuturor".

„Să fiți iubit de Dumnezeu și să vă bucurați de daruri negrăite care vin de la El. Dorim să aveți ani binecuvântați și să vă bucurați de rodul lucrării Preafericirii Voastre„ a urat la final Episcopul vicar Timotei.

Patriarhul Daniel i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei și a evidenția că „numele de botez și de călugărie sunt daruri de la Dumnezeu, pentru că sfinții sunt în primul rând rugători pentru noi, iar în al doilea rând sunt sunt învățători pentru noi".

La final, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit tuturor celor prezenți atât pentru faptul că au venit la slujbă cât și pentru sprijinul acordat în lucrările Bisericii de-a lungul timpului.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12297,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română