Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

De onomastica PF Daniel, la Patriarhie s-a vorbit despre darul mult așteptat pe care l-a primit Biserica: Catedrala NaționalăÎn cadrul momentului aniversar organizat la Palatul Patriarhiei de onomastica Preafericitului Părinte Daniel, s-a vorbit despre Catedrala Națională, ca dar mult așteptat pe care l-au primit Biserica și poporul român de Centenar.


Victor Opaschi a spus că „în urmă cu mai puțin de o lună, Biserica Ortodoxă Română și-a primit darul așteptat de mai bine de 140 de ani":

„O Catedrală Patriarhală nouă ce corespunde nu doar dimensiunii activității sprituale, culturale, sociale și filantropice a Bisericii, ci mărturisește și sintetizează, pentru veacurile și generațiile ce vor veni, energia spirituală și de credință a poporului român".

Pe lângă felicitările adresate cu prilejul onomasticii, Secretarul de stat pentru Culte l-a numit pe Patriarhul Daniel „omul providențial care și-a asumat proiectul Catedralei Naționale". El a precizat că „prin această lucrare, Biserica a făcut un mare dar poporului român cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri".


Citește mesajul integral adresat Patriarhului de Victor Opaschi.

Preafericitul Părinte Patriarh a mulțumit pentru felicitările primite și a evidențiat faptul că „în lucrarea de construire a Catedralei Naționale, consfătuirea cu domnul Secretar de Stat Victor Opaschi a fost esențială".

Patriarhul Daniel a subliniat că susținerea financiară la timpul potrivit a fost esențială, întrucât „întreruperea lucrărilor la această construcție imensă însemna un eșec, mai ales într-o vreme în care există o criză în domeniul construcțiilor din cauza faptului că foarte mulți români muncitori au plecat în străinătate".

„Asigurarea continuă a sprijinului financiar din partea Guvernului prin Secretariatul de Stat pentru Culte a fost o lucrare esențială și noi suntem recunoscători", a mărturisit Preafericirea Sa.

„Sperăm că în continuare, așa cum a promis doamna premier la Alba Iulia, statul ne va ajuta să finalizăm lucrările, inclusiv pictura, la această Catedrală Națională", a adăugat Patriarhul României.

În același context, Părintele Patriarh a anunțat că în 2019 la Palatul Patriarhiei va fi organizat un Simpozion Internațional despre relația Stat-Culte în România și în diferite țări ale Uniunii Europene.

Onomastica Patriarhului României a fost marcată prin rugăciune în prima parte a zilei de luni, în Catedrala Patriarhală. Trei ierarhi români au oficiat Sf. Liturghie, la finalul căreia a fost săvârșită o slujbă de Te Deum.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.roSite realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11444,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română