Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA „SFINȚII ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA” DIN PAROHIA MIHĂILEȘTI I
Astăzi, 18 decembrie 2018, Biserica Ortodoxă s-a aflat în ziua de prăznuire a Sf. Cuvios Daniil Sihastrul și a Sf. Mucenic Sebastian, iar cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Parohia Mihăilești I, Protopopiatul Mihăilești.


În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre Sf. Mucenic Sebastian, ocrotitorul părintelui Chirculeanu Gabriel Sebastian, parohul bisericii, și despre viețuirea aleasă a Sf. Cuvios Daniil Sihastrul, care s-a născut într-un sat nu departe de Rădăuți, din părinți binecredincioși, primind la botez numele de Dimitrie. Iubind cele duhovnicești, a părăsit încă de la vârsta de 16 ani casa părintească și a intrat în obștea mănăstirii din Rădăuți închinată Sfântului Nicolae, nevoindu-se și sporind în credință și în fapte bune, în rugăciune și în privegheri de toată noaptea. Se îndeletnicea zilnic cu citirea cărților Sfinților Părinți și a cărților de slujbă, arătând ascultare și smerenie în toate cele încredințate lui de starețul acestei obști, a evidențiat Ierarhul nostru.


În continuare, Ierarhul nostru a oferit părintelui Chirculeanu Gabriel Sebastian, parohul bisericii, albumul "Biserica Schitului românesc Prodromu la 150 de ani", precum și un tablou pictat de pictorul Nicolae George Sorin, iar preoților slujitori le-a dăruit mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei Giurgiului, alături de Pastorala la praznicul Nașterii Domnului.


La rândul său, părintele paroh a mulțumit Chiriarhului nostru pentru binecuvântarea de a fi prezent în mijlocul enoriașilor din Parohia Mihăilești I și pentru darurile primite.


Pentru bucuria sufletească a celor prezenți, după Sfânta Liturghie, a avut loc un concert de colinde, susținut de Maria Ruxandra Popa, de grupul "Armonic", coordonat de Dna Înv. Florica Bogdan, de grupul "Kristal", coordonat de Dna Înv. Dorina Vasile, și de grupul psaltic "Mărturia".


La finalul concertului, Chiriarhul nostru a rostit un cuvânt de binecuvântare în care a evidențiat frumusețea și bogăția teologică a colindelor, oferind cadrelor didactice icoane cu Praznicul Nașterii Domnului, Pastorala chiriarhală la sărbătoarea Crăciunului și calendare, iar colindătorilor, pungi cu daruri.


Credincioșii prezenți s-au putut închina la părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfinților Mucenici din Sinai și Rait și ale Sfântului Dimitrie cel Nou din Basarabi, apoi au primit, din partea Preasfintiei Sale, iconițe, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă" și Pastorala prilejuită de Praznicul Nașterii Domnului-2018.


BIROUL COMUNICAȚII MASS – MEDIA AL EPISCOPIEI GIURGIULUI
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 942,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română