Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PRIMA ZI A SLĂVITULUI PRAZNIC AL NAŞTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS LA VECHEA CATEDRALĂ EPISCOPALĂ „ADORMIREA MAICII DOMNULUI” DIN GIURGIU
Astăzi, 25 decembrie 2018, în ziua slăvitului praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, la vechea Catedrală Episcopală „Adormirea Maicii Domnului" din municipiul Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor veniți într-un număr foarte mare la istorica Catedrală Episcopală din Giurgiu, amintind de importanța acestei sărbători care trebuie să schimbe fiecare suflet în parte, urmând exemplul Pruncului Iisus, care prin Nașterea Sa a adus bucurie la toate neamurile.


Crăciunul este, mai presus de toate, sărbătoarea dragostei dumnezeiești. În primele veacuri, Biserica prăznuia împreună sărbătorile Nașterii și Botezului Domnului sau a Epifaniei, pentru a arăta deslușit că în inima Bisericii nu bate înțelepciune omenească, ci dragoste dumnezeiască, ce se coboară până la statura cea mai de jos a omului și rămâne, în același timp, plină de slava Sfintei Treimi. Cel necuprins de minte și cuvânt se lasă cuprins de dragostea și credința celui ce vine către El, copleșindu‑l „cu daruri gătite", așa cum spune colinda, daruri din preaplinul harului dumnezeiesc”, a spus Chiriarhul nostru.


De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că nu este ceva întâmplător că minunatele colinde de Crăciun sunt cântate de glasurile nevinovate ale copiilor.


Totul are un înțeles adânc și, în același timp, duios. Faptul că Fiul lui Dumnezeu a procedat la opera Sa de mântuire, născându-Se mai întâi ca un copil, cu toată gingășia și cu toată sensibilitatea unui prunc, este un adevăr cu un ecou deosebit de puternic și impresionant în inimile copiilor. Psalmistul David a prezis iubirea copiilor față de Domnul Iisus: „Din gura pruncilor și a celor ce sug se aduce laudă" (Psalmul 8, 2). De aceea, ne dăm seama cât de potrivită și educativă este predarea învățăturii Domnului în școli și licee. După 2000 de ani de creștinism, Mântuitorul rămâne același Model al Învățătorului Desăvârșit, a subliniat Ierarhul nostru.


În continuare, Chiriarhul nostru a transmis creștinilor urări de pace, sănătate și alese bucurii, potrivit datinilor străbune.


Vă urăm să aveți pace și liniște în familie și în casă, binecuvântăm pe cei mici și ne rugăm ca bucuria copilăriei să nu se piardă niciodată din sufletele lor. Suntem alături de părinții care ostenesc pentru ca toate să fie în bună rânduială, iar pentru cei bătrâni ne rugăm ca amurgul vieții să nu-i afle singuri și lipsiți de nădejde, ci plini de bucuria vederii lui Hristos", a încheiat Preasfinția Sa.


La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul nostru a oferit preoților, publicații apărute la editura Episcopiei Giurgiului și Pastorala la praznicului Nașterii Domnului - 2018. Credincioșii prezenți au primit Pastorala Chiriarhului nostru și iconițe.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11508,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română