Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA „SFÂNTUL ARHID. ȘTEFAN” DIN MUNICIPIUL GIURGIU, CU PRILEJUL HRAMULUI




Joi, 27 decembrie 2018, când Biserica Ortodoxă sărbătorește cea de-a treia zi de Crăciun și pe Sfântul Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Parohiei Sf. Arhid. Ștefan din municipiul Giurgiu, înconjurat de un sobor de preoti și diaconi.


În cuvântul de învățătură, Chiriarhul nostru a subliniat semnificația teologică a prăznuirii Sfântului Arhidiacon Ştefan în zilele de sărbătoare ale Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.



Sărbătoarea Sfântului Ştefan este așezată în zilele acestea pentru că vorbim de Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Fecioara Maria, de prezența firii umane în persoana Sa și de continuitatea întru veșnicie a acestei firi umane, unite cu firea divină în Prea Sfânta Treime. Iar martorul acestei unități a persoanei Mântuitorului Hristos este Sfântul Arhidiacon Ştefan, primul dintre cei șapte diaconi ai Bisericii creștine, aleși de sfatul celor doisprezece Apostoli și cel dintâi martir al Bisericii lui Hristos. El este numit mucenic nu numai în sensul că a fost ucis cu pietre, ci și în sensul mărturisirii Adevărului de Credință, lucru fundamental pentru Biserica noastră deoarece cuvintele Sfântului Ştefan „Iată văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu"(Fapte 55, 56), au rămas înscrise în dogmele credinței creștine, așa cum mărturisim și în Simbolul de Credință: „Şi s-a înălțat la ceruri și șade de-a dreapta Tatălui" (art. 6). Prin urmare, viața și martiriul Sfântului Ştefan ne arată încă o dată că noi suntem cuprinși în Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care stă de-a dreapta Tatălui și vom sta și noi alături de El așa cum ne asigură Sfânta Scriptură, că atunci când se va arăta Domnul Slavei, pururea va fi cu noi", a subliniat Preasfinția Sa.


În continuare, Ierarhul nostru a felicitat pe părintele Bufnea Andrei, parohul bisericii, pentru eforturile depuse la ridicarea și împodobirea cu pictură a noii biserici închinate Sf. Arhid. Ștefan din Giurgiu, oferindu-i o cruce pectorală și mai multe daruri.


Tot cu acest prilej, PS Ambrozie l-a felicitat pe părintele Ștefan Alexandru Ștefan, secretar eparhial al Episcopiei Giurgiului, cel care astăzi își sărbătorește ocrotitorul.


La hramul bisericii a fost prezent și domnul Barbu Nicolae, primarul municipiului Giurgiu, care a primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, Sfânta Scriptură, precum și și alte daruri.


Credincioșilor prezenți le-au fost oferite Pastorala la praznicului Nașterii Domnului – 2018, iconițe cu chipul Sf. Arhid. Ștefan și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.























Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12467,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română