Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA A 29-A DUPĂ RUSALII |ÎNTÂISTĂTĂTORUL EPARHIEI NOASTRE A SĂVÂRŞIT SFÂNTA LITURGHIE ȘI TAINA SFÂNTULUI BOTEZ ÎN BISERICA PAROHIEI “Sf. Cuvioasă Parascheva” - DADILOV, MIHAI BRAVU, PROTOPOPIATUL HOTARELE
Astăzi, 20 ianuarie 2019, când Biserica Ortodoxă se află în Duminica a 29-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Sf. Cuvioasă Parascheva a Parohiei Mihai Bravu - Dadilov din Protopopiatul Hotarele. Din sobor a făcut parte și părintele Oprea Robertino Aristide, protoiereu al Protoieriei Hotarele, precum și părintele prof. Dima Adrian, secretarul protopopiatului.


În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, în care a fost prezentată minunea vindecării celor zece leproși.


Cu acest prilej, Preasfinția Sa a arătat că din această pildă se desprind două portrete morale: pe de o parte, chipul luminos al samarineanului, adevărată pildă de recunoștință față de binefăcătorul său, și, pe de altă parte, exemplul negativ al fraților săi de suferință, acum vindecați, care au făcut dovada lipsei de recunoștință față de ajutorul primit.

Recunoștința, a subliniat ierarhul nostru, trebuie să fie mărturia sinceră, prin cuvânt sau faptă, a iubirii față de binefăcătorul nostru, căci ea nu este altceva decât o parte integrantă a iubirii pe care o datorăm lui Dumnezeu și aproapelui.


În cuvântul Evangheliei din această zi, constatăm faptul că cei zece leproși erau împreună când se aflau în suferință și s-au despărțit unii de alții de îndată ce au primit vindecarea. Din acest pasaj al Sfintei Scripturi trebuie să înțelegem adevărul că atunci când oamenii se află la încercare, se adună unii lângă alții, plângându-și păcatele, suferințele, boala și nevoia, dar de îndată ce omul nu mai poate de prea mult bine, este sănătos și toate îi merg bine în viața lui, el se separă de alții și stă mai mult în propria casă și în propria avere, mulțumindu-se cu ceea ce are și evitându-i pe sărăci, pe cei nevoiași, pe cei suferinzi, deoarece nu se simte bine în preajma lor. Deviza lui devine următoarea: bine că mi-am rezolvat eu problemele, nu mă mai interesează alții", a încheiat Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului.


După cuvântul de învățătură, preotul coslujitor Șerban Ion a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, primind o cruce pectorală și o bederniță din partea Chiriarhului nostru. Distincția este un semn de apreciere a eforturilor, precum și a activității rodnice desfășurate de acesta în ogorul Domnului.


În continuare, după Sfânta Liturghie, Chiriarhul nostru a oficiat slujba Tainei Sfântului Botez, pentru prunca Camelia Parascheva, fiica părintelui Șerban Ion.


La acest moment de aleasă bucurie, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a ținut un cuvântul de învățătură în care a explicat semnificația și conținutul profund a ceea ce se întâmplă în Taina Botezului.


La finalul Sfintei Taine, Preasfinția Sa a adresat felicitări părinților noii creștine, oferindu-le Sfânta Scriptură și mai multe daruri. Totodată, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a binecuvântat și familia domnului Florin Gabriel și a doamnei Camelia, nașii micuței Camelia Parascheva, dăruindu-le câte o icoană a Maicii Domnului, o Biblie și publicații apărute la Episcopia Giurgiului.


Părintele paroh Dumitru Nelu și preoții slujitori la acest moment important din Parohia Mihai Bravu - Dadilov, au primit cu prilejul vizitei arhierești, cărți pentru folos duhovnicesc și publicații apărute la editura Episcopiei Giurgiului. De asemenea, credincioșii prezenți au fost binecuvântați de Ierarhul lor, după care au primit iconițe, calendare și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă".Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11575,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română