Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SF. CUVIOASĂ XENIA |SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA PAROHIEI COMANA I, PROTOPOPIATUL HOTARELE




Astăzi, 24 ianuarie 2019, enoriașii Parohiei Comana I din Protopopiatul Hotarele au sărbătorit-o pe Sf. Cuvioasă Xenia, ocrotitoarea sfântului locaș.


Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte părintele consilier Barbu Nicolae, părintele Oprea Robertino Aristide, protoiereu al Protopopiatului Hotarele, părintele prof. Dima Adrian, secretarul protopopiatului, precum și părintele paroh Toader Alexandru.


În cuvântul de învățătură, Părintele Episcop Ambrozie a vorbit credincioșilor despre viața pilduitoare a Sfintei Cuvioase Xenia.


Rămasă văduvă la doar 26 de ani, Sfânta Xenia devine un model de rugăciune, milostenie și asceză desăvârșită. Pentru sfintele sale nevoințe Dumnezeu a învrednicit-o încă din timpul vieții cu darul înainte-vederii și al vindecărilor. De aceea, Sfânta Xenia este una dintre cele mai iubite sfinte ale întregii Ortodoxii", a subliniat Preasfinția Sa.


De asemenea, Ierarhul nostru a vorbit despre „Unirea de la 1859 sau Unirea cea Mica, cum a fost numita in istorie, care reprezintă pe de o parte împlinirea unui vis de veacuri al românilor, de a fi sub aceeași conducere, de a fi împreună, întrucât au aceeași limba, aceeași credință și sunt de același neam, iar pe de alta parte, o premiză esențiala pentru înfăptuirea României celei mari de la 1918. Ca în toate actele mărețe ale țării noastre, Biserica a avut o contribuție esentială în decursul existenței bimilenare a poporului român. Biserica dintotdeauna s-a rugat, cum se roagă și astăzi, pentru unitatea tuturor românilor și pentru unire în general. Chiar dacă rugăciunea la prima vedere pare mai mult un element teoretic, ea a fost o lucrare practică și mai cu seamă a avut urmări practice, concrete și deosebite".


După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire, ocazionată de aniversarea a 160 ani de la Unirea Principatelor Române, în cadrul căreia au fost rostite rugăciuni de pomenire pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza, pentru Mitropoliții Nifon Rusăilă al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și pentru toți cei care au contribuit la important eveniment din istoria țării.


La final, Întâistătătorul eparhiei noastre a oferit părintelui paroh Toader Alexandru, o cruce pectorală și mai multe volume de cărți, felicitându-l pe activitatea pastoral misionară desfășurată în Parohia Comana I. La rândul său, parohul bisericii a adus mulțumiri Ierarhului nostru pentru bucuria duhovnicească de a fi prezent la hramul închinat Sf. Cuvioase Xenia, precum și pentru darurile oferite.


Credincioșii prezenți au primit iconițe cu chipul „Sf. Xenia” și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă” .















Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12487,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română