Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SFÂNTA CUVIOASĂ XENIA SĂRBĂTORITĂ LA MĂNĂSTIREA „SF. IOAN RUSUL” DIN JUDEȚUL GIURGIU
Astăzi, 24 ianuarie 2019, când Biserica Ortodoxă a sărbătorit-o pe Sf. Cuvioasă Xenia, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, în biserica Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul" din comuna Slobozia, județul Giurgiu, un ales sobor de slujitori a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, cu prilejul prăznuirii ocrotitoarei sfântului așezământ.


În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite rugăciuni de pomenire pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza, pentru Mitropoliții Nifon Rusăilă al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei și pentru toți cei care au contribuit la Unirea Principatelor Române.În cuvântul de învățătură, părintele arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei noastre și starețul Mănăstirii Comana, a vorbit despre viața pilduitoare a Sfintei Cuvioase Xenia.


Cunoscută ca fiind „nebună pentru Hristos", Sfânta Xenia a ales calea sfințeniei după ce soțul ei a murit de tânăr, în timpul unei petreceri, fără a se fi spovedit. A suportat bătaia de joc a rudelor și a străinilor care o vedeau umblând pe străzi, îmbrăcată în hainele soțului, după ce și-a dat săracilor toată averea, inclusiv casa în care locuia. Mai târziu însă, oamenii au priceput că ea era de fapt omul lui Dumnezeu, având daruri mari și fiind făcătoare de minuni, a subliniat părintele exarh Mihail Muscariu.Credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina și la părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, păstrate în noua biserică a mănăstirii.


În continuare, la Centrul Pastoral-Cultural „Sf. Ierarh Antim Ivireanul" al mănăstirii, a avut loc lansarea cărții „Preoți din Episcopia Giurgiului mobilizați în războiul pentru făurirea României Mari (1916-11918)", volum coordonat de părintele Arhim. Teodor Şerban, vicar administrativ al Episcopiei Giurgiului. La acest eveniment a fost invitat și domnul veteran de război Gen. (r) Radu Theodoru, membru al Uniunii Scriitorilor, autor a peste 75 de cărți publicate și distins de Academia Română cu premiul de excelență pentru întreaga activitate literară.


***


Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul" a luat ființă la sfârșitul anului 2008, pe ruinele unei foste unități militare a Poliției de Frontieră Giurgiu, fiind prima așezare monahală din țara noastră ridicată în cinstea acestui sfânt militar.Înființarea locașului de cult situat la marginea localității Slobozia din jud. Giurgiu, se leagă de o dorință mai veche a Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie care s-a implicat foarte mult ca aici, la marginea unei păduri frumoase, să se ridice o mănăstire care să fie pentru aceste locuri o oază de lumină duhovnicească pentru toți cei care-i vor trece pragul.

Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12604,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română