Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

MĂNĂSTIREA “SF. IOAN RUSUL” | SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ ȘI ȘEDINȚA ANUALĂ DE LUCRU A ADUNĂRII EPARHIALE A EPISCOPIEI GIURGIULUI
Astăzi, 7 februarie 2019, la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului.


Evenimentul a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de Chiriarhul nostru, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.


După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru părintele Patriarh Teoctist, la finalul căreia Întâistătătorul eparhiei noastre a evocat personalitatea marcantă a celui de al V-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la împlinirea a 104 ani de la nașterea sa.


A urmat slujba de Te–Deum în deschiderea lucrărilor Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului, după care membrii forului deliberativ eparhial, împreună cu ceilalți invitați, au vizitat întregul complex monahal din comuna Slobozia, județul Giurgiu.


În cuvântul rostit, Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Președintele Adunării Eparhiale, după ce a salutat pe cei prezenți, a prezentat, într-o retrospectivă sintetică, cele mai importante realizări administrative, cultural-pastorale, sociale și economice  ale eparhiei care au marcat anul omagial și comemorativ 2018, atât de important pentru Cetatea Giurgiului. De asemenea, Preasfinția Sa a creionat câteva dintre coordonatele pe care se vor axa activitățile eparhiale din anul 2019, în  lumina programului- cadru elaborat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru Anul omagial 2019 „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari" și ,,An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești".Tot cu acest prilej, în cadrul lucrărilor a fost analizată și activitatea desfășurată în parohiile și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Giurgiului sub aspect organizatoric-administrativ, pastoral, învățământ teologic, social-filantropic, patrimoniu bisericesc, viața monahală, activitate culturală și editorială, restaurări și construiri de noi lăcașuri de cult.


În încheiere, ierarhul nostru a mulțumit membrilor Adunării Eparhiale pentru contribuția adusă bunei desfășurări a lucrărilor, cu îndemnul ca cele propuse să devină înfăptuire, spre folosul întregii eparhii Giurgiuvene, binecuvântând, totodată, pe toți cei care sprijină Biserica în activitățile sale spirituale și sociale, oferindu-le publicații aparute la editura Episcopiei Giurgiului și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă și a invitat pe cei prezenți la agapa pentru pomenirea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist Arăpașu.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11430,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română