Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA IZGONIRII LUI ADAM DIN RAI ÎN VECHEA CATEDRALĂ EPISCOPALĂ DIN MUNICIPIUL GIURGIU
Astăzi, 10 februarie 2019, în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), în vechea Catedrală Episcopală "Adormirea Maicii Domnului" din municipiul Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși.


În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Sava Marian Alin a fost hirotonit diacon, pe seama vechii Catedrale Epiacopale din Giurgiu.


În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat învățăturile ce reies din pericopa citită astăzi la Sfânta Liturghie de la Evanghelistul Matei, capitolul 6, versetele de la 14 la 21.


Acum când suntem chiar în pragul intrării în Sfântul și Marele Post, Sfântul Evanghelist Matei ne amintește un fragment din cuvântarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Predica de pe Munte, referitoare la maniera în care noi creștinii trebuie să desăvârșim această lucrare a postirii în perioada care ne stă în față. Acest fragment din Sf. Evanghelie ne arată cum trebuie sa împlinim orice lucrare sfântă și ne vorbește despre faptele de milostenie, despre rugăciune și despre post. Condiția pe care o cere Mântuitorul în această predică este aceea a discreției și a sincerității. Orice faptă bună trebuie să izvorască doar din sentimentul puternic al iubirii noastre față de Dumnezeu și din sentimentul pocăinței, încercând ca prin aceste fapte bune să dobândim iertarea păcatelor și harul lui Dumnezeu", a spus Preasfinția Sa.


În continuare, Ierarhul nostru a vorbit despre slujbele care se vor săvârși în această primă săptămână a Sfântului și Marelui Post:


Începând chiar cu această după amiază, după slujba Vecerniei, se va citit rugăciunea în care vom cere ajutorul de la Dumnezeu, ca această perioadă a Postului Mare să o petrecem în cel mai folositor mod pentru trezirea noastră duhovnicească și pentru învierea noastră din moartea păcatului. Săptămâna care urmează este o săptămână specială, o săptămâna duhovnicească, fiind cinstită, mai ales în mănăstiri, cu post aspru. Aceste prime două zile din săptămână ce urmează sunt numite zile aliturgice, întrucât nu se săvârșește Sfânta Liturghie. Însă în primele patru zile din acest post se va citi Canonul Sfântului Andrei Criteanul, împărțit în patru stări, canon care ne creează atmosfera duhovnicească și ne conștientizează starea noastră de păcătoșenie, de îndepărtare de Dumnezeu și de nepăsare duhovnicească".


La final, Preasfinția Sa a dăruit preoților albume apărute la editura eparhială.


Credincioșii au primit reviste pentru folos duhovnicesc și iconițe.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 943,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română