Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

MARȘUL PENTRU VIAȚĂ (“Unic din prima secundă”) ÎN ORAȘUL MIHĂILEȘTI DIN JUDEȚUL GIURGIU
Sâmbătă, 23 martie 2019, în orașul Mihăilești, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Protoieria Mihăilești, Primăria Orașului Mihăilești, Parohia Mihăilești I, Liceul Tehnologic "Tiu Dumitrescu" din orașul Mihăilești, precum și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși - filiala Giurgiu, au organizat „Marșul pentru viață 2019, desfășurat anul acesta sub genericul „Unic din prima secundă".


La eveniment au participat, alături de numeroasele oficialități locale, copii, tineri, studenți, adulți și familii întregi, oameni care înțeleg faptul că pentru a proteja viața copiilor nenăscuți, viețile părinților și viitorul societății este necesară nu doar o atitudine pro-viață, ci și o practică pro-viață.


În orașul Mihăilești, Marșul pentru Viață s-a desfășurat începând cu orele 14.30, pe traseul: Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu" - Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena" a Parohiei Mihăilești I, unde a fost săvârșită Slujba Acatistului Bunei Vestiri, de către un sobor de preoți.


În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, părintele consilier Gabriel Sebastian Chirculeanu a subliniat faptul că „mesajul principal pe care dorim să-l transmitem prin intermediul acestui eveniment bi-național este acela că viața fiecărei persoane are o valoare infinită, iar societatea are de câștigat dacă sprijină femeile aflate în criză de sarcină și protejează viața copiilor nenăscuți".


Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă o femeie însărcinată, a spus Preacucernicia Sa, este lipsa de sprijin, la care se adaugă: presiunile, violența, abandonul și lipsa de asumare a partenerului sau reacțiile negative ale celor din jur. Aceste lucruri contribuie într-un mod covârșitor la discriminarea femeii însărcinate și o împing efectiv spre avort. Dragostea, sprijinul, compasiunea față de femeile aflate în criză de sarcină sunt lucruri mici pe care le putem face fiecare dintre noi, dar care pot contribui în mod esențial la schimbarea în bine a vieții femeilor care se confruntă cu o sarcină neașteptată, a încheiat părintele consilier.În continuare, Preacucernicia Sa a mulțumit preoților, domnului primar Mihai Dobre, precum și celorlalte autorități locale, domnului prof. Bogdan Victor, directorul Liceului Tehnologic "Tiu Dumitrescu" din Mihăilești, cadrelor didactice, elevilor și tuturor celor ce au participat la acest eveniment.


La final, părintele Cristea Daniel, preot paroh la Parohia Clejani a sustinut un referat în care a fost evidențiată sacralitatea vieții umane din punct de vedere creștin, după care cei prezenți au primit daruri și reviste de folos duhovnicesc.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 931,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română