MĂNĂSTIREA BUNA VESTIRE DIN BOLINTIN ŞI-A SĂRBĂTORIT HRAMUL
Astăzi, 25 martie 2019, Mănăstirea „Buna Vestire" din orașul Bolintin Vale și-a sărbătorit hramul, ocazie cu care numeroșii credincioși prezenți la acest eveniment au avut bucuria duhovnicească de a se închina la părticele din moaștele Sf. Ier. Nectarie, păstrate în biserica mănăstirii. Cu acest prilej, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și de diaconi, în altarul de vară al mănăstirii. În cadrul slujbei, Ierarhul nostru a hirotonit pe diaconul Sava Marian Alin întru preot pe seama Parohiei Singureni, cu hramul “Sf. Împărați Constantin și Elena” din Protopopiatul Mihailesti. De asemenea, tânărul Grigore Adrian Alexandru a fost hirotonit diacon pe seama Mănăstirii “Buna-Vestire” din Bolintin. Noii hirotoniți au primit cu acest prilej câte un veșmânt și cărți de cult.
În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre frumusețea extraordinară a momentului în care Sfânta Fecioară Maria a primit Vestea cea mare a Întrupării Domnului, adusă de îngerul Gavriil. De asemenea, Chiriarhul nostru a vorbit și despre cinstirea deosebită pe care Maica Domnului o are în Biserica Ortodoxă, ea fiind văzută ca Eva cea nouă. Dacă Adam este restaurat în Hristos, iar moartea adusă de păcat este transformată de El în nemurire, tot așa Fecioara Maria devine chipul restaurat al Evei, căci neascultărea strămoașei noastre este îndreptată prin ascultarea smerită a Maicii Domnului. Ea devine, astfel, primul om ce primește sfințenia în chip nemijlocit de la Mântuitorul Hristos și de aceea i se cuvin numiri speciale, cum ar fi: „preasfântă", „preacinstită", și „mai înaltă decât cerurile", a arătat Preasfinția Sa.
Întâistătătorul eparhiei noastre a spus că în ziua praznicului Bunei Vestiri se cinstesc mamele care dau naștere pruncilor și pun în lucrare darul sacru al vieții, precum și toți cei care, deși nu au prunci, sprijină prin milostenie materială și spirituală pe cei care doresc să aibă prunci sau nasc prunci, la creșterea și educarea acestora.
La final, Preasfinția Sa a oferit Părintelui Protos. Mina Străinu, starețul mănăstirii, mai multe volume de cărți, alături de Patericul Mare - apoftegmele părinților pustieu - colecție tematică, iar tuturor preoților prezenți albume și cărți de folos duhovnicesc, apărute la editura noastră.
Credincioșii au primit ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă", după care au luat parte la o agapă organizată în cinstea hramului.




















|