Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

BINECUVÂNTARE ARHIEREASCĂ ZIUA DE PRĂZNUIRE A SF. IOAN SCĂRARUL LA MĂNĂSTIREA COMANA DIN JUDEȚUL GIURGIU




Sâmbătă, 30 martie 2018, Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit pe Sf. Ioan Scărarul.


Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în biserica Mănăstirii Comana din județul Giurgiu.


În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a subliniat importanța rugăciunii în viața creștinilor, mai ales în Postul Mare.


Însemnătatea rugăciunii, ca cel mai elementar mijloc de susținere a ființelor raționale, nu au subliniat-o numai Apostolii când L-au rugat pe Domnul pentru aceasta să-i învețe, ci dintotdeauna a fost cel mai important mijloc de comunicare al omului cu Creatorul lui, Dumnezeu. Poate cineva fără exagerare să spună că rugăciunea era cea dintâi datorie și îndeletnicire a tuturor ființelor raționale, nematerialnice și materialnice, a îngerilor și oamenilor și mai înainte, și după cădere, dar mai ales după cădere. Purtătorii de Dumnezeu părinții noștri, a căror lucrare principală în nevoințele lor ascetice era rugăciunea, în chip felurit definesc și descriu această virtute. Din definițiile lor vom împrumuta și noi câteva, lucru pe care îl considerăm mai de preferat decât să spunem noi ceva de la noi. Sfântul Ioan al Scării o numește „după calitatea ei, unire a omului cu Dumnezeu; iar după lucrarea ei, o numește susținere a lumii, împăcare cu Dumnezeu, maica lacrimilor și invers, fiica lacrimilor, răscumpărare păcatelor, punte în ispite, zid împotriva necazurilor, zdrobirea războaielor, lucrarea îngerilor..." și continuă astfel cu mulțime de caracteristici și lucrări și însușiri ale acestei atotcuprinzătoare virtuți, a spus Preasfinția Sa.


În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Luca Severian, pe seama Capelei "Sf. Doctorii fără de arginți și Sf. Luca al Crimeei" din incinta spitalului orășenesc Bolintin.



Cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei noastre l-a felicitat pe noul hirotonit, oferindu-i mai multe cărți teologie și un set de veșminte, brodate la Atelierele Mănăstirii "Sf. Ioan Rusul" din com. Slobozia, județul Giurgiu.



La final, toți credincioșii au primit iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă", după care au luat parte la o agapă organizată de obștea mănăstirii.














Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 1342,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română