Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ÎN DUMINICA A III-A DIN POSTUL MARE (A SFINTEI CRUCI) PREASFINȚITUL PĂRINTE DR. AMBROZIE, EPISCOPUL GIURGIULUI, S-A AFLAT LA MĂNĂSTIREA “SF. IOAN RUSUL” DIN JUDEȚUL GIURGIU, PRILEJ CU CARE A SĂVÂRȘIT SFÂNTA LITURGHIE
Astăzi, 31 martie 2019, în Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii veniți la Mănăstirea "Sf. Ioan Rusul" din comuna Slobozia, județul Giurgiu, care și-au primit arhipăstorul, pe Preasfințitul Părinte Dr. Episcop Ambrozie.


Cu această ocazie, Întâistătătorul eparhiei noastre a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și de diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotonit întru preot pe părintele diacon Luca Severian, pe seama Capelei "Sf. Doctorii fără de arginți și Sf. Luca al Crimeei" din incinta spitalului orășenesc Bolintin. Cu prilejul primirii harului preoției, Întâistătătorul eparhiei noastre l-a felicitat pe noul hirotonit, oferindu-i mai multe cărți de teologie și un set de veșminte, brodate la Atelierele Mănăstirii "Sf. Ioan Rusul" din com. Slobozia, județul Giurgiu.


În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa pornind de la îndemnul Mântuitorului că „oricine dorește să Îmi urmeze Mie să se lepede de sine, să își ia crucea și să Îmi urmeze", a arătat că Hristos Domnul ne îndeamnă să ne lepădăm de sine, să ne lepădăm de egoism, să facem voia Lui, luându-ne crucea pe umeri și să-L urmăm.


„Oricine va voi să își scape viața prin propriile sale puteri o va pierde, iar cine își va dărui viața Mântuitorului Iisus Hristos și Evangheliei sale, acela și-o va mântui. Așadar, fiecare suntem chemați la mijlocul acestei perioade de nevoință și rugăciune să ne purtăm crucea", a arătat Întâistătătorul eparhiei noastre.


Chiar dacă multora dintre noi ni se pare că propria cruce este mai grea decât a altora, că suntem supuși unor încercări mai grele decât alte persoane, Dumnezeu nu ne împovărează cu mai mult decât putem duce. „Trebuie să Îl urmăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, să ne asumăm și să ne purtăm crucea vieții noastre cu răbdare și credință, cu pace și bucurie, așa cum a purtat-o și Hristos, făcându-se ascultător Părintelui Ceresc până la jertfa supremă. Calea Lui Hristos este calea Crucii și Învierii", a mai arătat Preasfinția Sa.


De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a deslușit rânduiala scoaterii în biserică a sfintei cruci împodobită cu flori și busuioc, deoarece crucea „odrăslește nestricăciune". Preasfinția Sa s-a referit și la „crucea înflorită", care în arealul românesc este troița, ce împodobește și sfințește cele mai însemnate locuri. Ea este întâlnită lângă biserici și în cimitire, la răspântii de drum și la izvoare, străjuind inclusiv casa creștinului.


La final, Chiriarhul nostru a oferit părinților slujitori cărți apărute la Editura Episcopiei Giurgiului, iar credincioșilor ultimul număr al Revistei „Familia Ortodoxă".Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12495,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română