Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

MOMENTE DE ALEASĂ BUCURIE ÎN EPARHIA GIURGIULUI ÎN AJUNUL INTRĂRII DOMNULUI ÎN IERUSALIM (SÂMBĂTA LUI LAZĂR)
PS AMBROZIE, Episcopul Giurgiului, aniversează, în ziua de 20 aprilie 2019, împlinirea vârstei de 50 de ani.


Cu acest prilej, Întâistătătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un ales sobor de preoți și de diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în noua Catedrala Episcopală din municipiul Giurgiu, cu hramurile Sf. Ierarh Vasile cel Mare și Sf. Mare Mucenic Gheorghe.


Credincioșii prezenți s-au închinat la părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.


În cuvântul de învățătură, Chiriarhul nostru a vorbit despre sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, dar și despre semnificația Sâmbetei lui Lazăr, cea care ne pregătește să vedem înaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce. Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim pe care o sărbătorim mâine, a arătat Preasfinția Sa, este considerată ca un preludiu al patimirilor Domnului, dar și ca o poartă spre Înviere. Cu toate că Mântuitorul intră în Ierusalim călare pe cel mai smerit animal, totuși mulțimile L-au primit ca pe un împărat; aceasta, pentru că Însuși Duhul Sfânt i-a luminat să înțeleagă și să mărturisească pe împăratul lui Israel.


De asemenea, Preasfinția Sa și-a exprimat recunoștința față de strădaniile preoților și ale binecredincioșilor creștini ai Episcopiei Giurgiului, care îl fac să se simtă legat sufletește de această de Dumnezeu păzită eparhie. Totodată, Chiriarhul nostru a adus mulțumire Bunului și Milostivului Dumnezeu pentru împlinirea celor 50 de ani de viață, precum și pentru anii de arhipăstorire în binecuvântatele plaiuri giurgiuvene și pentru toate binefacerile revărsate asupra Episcopiei Giurgiului.


În continuare, Părintele Cons. Ștefan Valentin, parohul catedralei, a vorbit despre bogata și rodnica activitate a Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie în Eparhia Girgiului, mulțumind, totodată, Mântuitorului Hristos pentru dăruirea, vrednicia, jertfelnicia, râvna și dragostea cu care Chiriarhul nostru a înmulțit darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat cu atâta îmbelșugare asupra persoanei Preasfinției Sale.


La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie l-a felicitat pe părintele paroh Ștefan Valentin, consilier social al Episcopiei Giurgiului, pentru frumoasa activitate pastoral-misionară desfașurată la cea mai mare și înaltă biserica din județul nostru, oferindu-i icoane, o Sfânta Evanghelie, mai multe cărți de cult și publicatii apărute la editura eparhială, iar numeroșilor credincioși le-a dăruit iconițe cu scena Intrării Domnului în Ierusalim, Pastorala la Învierea Domnului.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12218,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română