Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA A IV - A DUPĂ SFINTELE PAȘTI (a slabănogului) ȘI TAINA SF. BOTEZ ÎN BISERICA CENTRULUI CULTURAL- PASTORAL “GAVRIL DRUGĂNESCU” DIN PROTOPOPIATUL BOLINTIN
Ieri, 19 mai 2019, în Duminica a IV-a după Sfintele Paști (Vindecarea slăbănogului de la Vitezda), Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Centrului cultural pastoral "Gavril Drugănescu" din localitatea Florești Stoenești, Protopopiatul Bolintin.


În cadrul slujbei, Ierarhul nostru l-a hirotonit întru preot pe părintele arhid. Stan George Ionel, pe seama bisericii centrului cultural.


Cu prilejul slujirii arhierești, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, spunând despre aceasta că este o Evanghelie a comuniunii, pentru că datorită ei învățăm să purtăm de grijă unii față de alții, să trăim ca frații, să nu lăsăm pe nimeni în izolare, în singurătate, să nu lăsăm pe nimeni așa cum a fost lăsat acel slăbanog care, timp de 38 de ani, n-a gasit un om care să-l ajute.


De asemenea, Preasfinția Sa a spus că „modul cu totul milostiv și dumnezeiesc în care Domnul îl vindecă sufletește pe cel slăbănogit de păcat este vrednic de toată luarea aminte: Iisus nu reia firul păcatelor, pentru a nu-l osândi pe cel ce deja pătimise, nu pune în balanță fiecare faptă și răsplata cuvenită, pentru a nu-l primejdui cu deznădejdea pe cel care gustase îndelung amărăciunea lăsată de păcat, ci i-a adus numai aminte că din cauza păcatului a îndurat atâta suferință, pentru ca el să știe să se ferească de păcat ca de cel mai vătămător lucru".


Să luăm pilda acestei duminici ca leac împotriva deznădejdii și întărire a răbdării și credinței, învățând de la cel ce odinioară a fost slăbănog, faptul că Hristos este întotdeauna aproape pentru a vindeca singurătatea și a întâmpina dorința noastră de a ne vindeca de rănile trupului și ale sufletului, a încheiat Întâistătătorul eparhiei noastre.După oficierea Sfintei Liturghii, în biserica Centrului cultural pastoral "Gavril Drugănescu", Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiica părintelui Stan George Ionel, preot slujitor la biserica Mănăstirii "Izvorul Tămăduirii".

Cu acest prilej, Ierarhul nostru a arătat importanța duhovnicească a Tainei Sfântului Botez, care înnoiește spiritual pe cel botezat prin harul Sfintei Treimi: „Taina Sfântului Botez reprezintă poarta de intrare în creștinism prin care se realizează comuniunea deplină între credincios și harul Duhului Sfânt, a încheiat Întâistătătorul eparhiei noastre".


La final, Chiriarhul nostru a felicitat pe părintele Stan George Ionel și pe doamna preoteasă Maria Mădălina Stan, cu prilejul acestui moment important al încreștinării fiicei lor, care a primit numele Anastasia Maria. De asemenea, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a oferit nașilor noii botezate, părintele protopop Costel Burlacu, preot paroh la Parohia Brâncuși, Protopopiatul sector 6 Capitală, o icoană și o cruce pectorală, iar doamnei preotese Loredana Burlacu, o icoană cu chipul Maicii Domnului.


Credincioșii prezenți au primit iconițe, Pastorala la Învierea Domnului - 2019, a Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, precum și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă".

Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12557,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română