Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA A VI-A DUPĂ PAŞTI (A ORBULUI DIN NAȘTERE) - SFINTIREA BISERICII PAROHIEI CRÂNGURI DIN PROTOPOPIATUL MIHĂILEȘTI
Biserica Sf. Ioan Botezătorul din satul Crânguri, comuna Singureni, județul Giurgiu, a fost târnosită, duminică, 2 iunie 2019.

Slujba de sfintire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și de diaconi. La acest eveniment au participat părinți consilieri de la Centrul Eparhial, preoți din Protopopiatul Mihăilești, precum și credincioși din mai multe localități ale județului, alaturi de oficialități locale.


Cu prilejul invesmantarii in dumnezeiescul har, biserica a primit si al doilea ocrotitor, pe sfântul sărbătorit astăzi, si anumen Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava. Sfințirea bisericii a fost urmată de Sfanta Liturghie oficiată în altarul de vară amenajat în curtea bisericii.


În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat și însemnătatea duhovnicească a restaurării unei biserici, subliniind faptul că zidirea sau restaurarea unei biserici cere multă jertfă materială și spirituală. Dacă prin viețuirea lor și, mai ales, prin jertfa lor, mucenicii s-au asemănat lui Hristos, cei ce zidesc sau restaurează o biserică, jertfind și jertfindu-se pentru aceasta, se aseamănă, prin jertfa lor, mucenicilor.


Totodata, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării orbului din naștere, subliniind faptul că Mântuitorul l-a vindecat mai întâi de orbirea trupească, dăruindu-i apoi și priveliștea lumii duhovnicești.În același timp, Preasfinția Sa a evidențiat și bunătatea nemăsurată a lui Hristos care nu așteaptă rugămintea celor în suferință, ci, din iubire de oameni, vine în întâmpinarea rugă­minții lor.


Chiriarhul nostru i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să-și arate credința în Dumnezeu, asemeni celui vindecat și să urmeze pildele de dragoste față de aproapele și de săvârșire a binelui, pe care ni le înfățișează Mântuitorul Hristos.La final, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, în semn de aleasă prețuire pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată, l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Ionuț Turnea, oferindu-i un frumos veșmânt, precum si alte daruri.


Primarul comunei Singureni, domnul Marin Pătuleanu, prezent pe tot parcursul evenimentului a oferit în semn de mulțumire Preasfințitului Episcop Ambrozie, o frumoasă icoană a Sfintei Treimi. La randul sau, Preasfinția Sa a oferit domnului primar o Biblie, alături de volume de cărți apărute la editura eparhiei noastre.


Datorită acestui moment duhovnicesc și de referință pentru satul Crânguri, toți credincioșii prezenți, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria binecuvântată de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.


La final, toti credincioșii au primit târnoseală, cruciulite, iconițe, reviste, istoricul bisericii, precum si pachete cu alimente.***

Constructia bisericii Parohiei Crânguri, ce face parte din protopopiatul Mihăilesti a avut loc în anul 1867, după cum arată textul pisaniei, dar, datorită degradărilor a fost demolată si ridicată din nou pe același amplasamenet intre anii 1958-1960, pe cheltuiala enoriasilor, pictura fiind finalizata in 1961. Incepand cu anul 2003, biserica a intrat într-un amplu proces de restaurare, fiind construit un nou acoperiș în două pante, acoperit cu tablă nouă; au fost executate, totodată, lucrari de reparație-consolidare cu armătura de fier si finisare la pereții exterior, fiind schimbată și tâmplăria. După terminarea lucrărilor a fost facută o nouă pictură în tehnica " fresco" și înlocuite pardoseala, mobilierul și obiectele de cult.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12341,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română