Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI ÎN PAROHIA POPEȘTI MANUC (comuna Săbăreni) DIN PROTOPOPIATUL BOLINTINÎn Parohia Popești Manuc din cuprisul Protopopiatul Bolintin, a avut loc sâmbătă, 1 iunie 2019, întâlnirea cu tinerii din localitatea Săbăreni, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, programul special dedicat acestei zile fiind unul deosebit.


Evenimentul a debutat în biserica parohială „Sf. Ierarh Nicolae", cu slujba Acatistului Sf. Stelian, săvârșită de părintele Schiteanu Petre, parohul bisericii, alături de părintele coslujitor Dragomir Sebastian. După acest moment de rugăciune, copiii au fost invitați în curtea bisericii, unde au fost organizate mai multe activități: jocuri în aer liber, desene pe asfalt, jocul cu baloanele, competiții sportive, cântece, dansuri, confetii, toate aducând voie bună și multă bucurie pe chipul copiilor.


Alături de copiii din parohie au fost prezenți și copiii orfani de la Așezământul "Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" de la Slobozia, însoțiți de părintele Valentin Stefan, consilier social al episcopiei giurgiului.


Cu prilejul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română a fost invitată "Caravana Meșteșugurilor", care a prezentat trei ateliere: - Atelierul de Olărit - Atelierul de Fierărie - Atelierul de gravură după ceramică românească. În felul acesta, copiii au descoperit îndeletniciri vechi și au avut posibilitatea să experimenteze și ei aceste meștesuguri. La sfârșit au făcut și o expoziție cu lucrările lor.


Toți copiii prezenți au primit pizza și dulciuri si sucuri naturale de sezon.


***

Scopul activităților organizate de Parohia Popești Manuc din localitatea Săbăreni a fost implicarea copiilor în viața Bisericii, dobândirea de cunoștințe religioase și de valori morale creștin-ortodoxe, dar și dezvoltarea comunității parohiale în spiritul acestor valori, prin responsabilizarea socială față de semeni. Prin aceste activități ne dorim ca acești copii să crească cât mai aproape de Biserică și de tradițiile satului românesc, și împreună să înțelegem că o țară fără tradiții își pierde identitatea. Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit și ajutat, prietenilor bisericii noastre care participă și sprijină în mod constant astfel de acțiuni și care astăzi au transformat ziua de 1 iunie, într-una de neuitat pentru toți copiii prezenți, ne-a spus parintele Dragomir Sebastian.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12301,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română