Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

CAPELA “SF. LUCA LA CRIMEEI ȘI SF. DOCTORI FĂRĂ DE ARGINȚI” A SPITALULUI BOLINTIN | SLUJIRE ARHIEREASCĂ ȘI TAINA SFÂNTULUI BOTEZ ÎN DUMINICA A 7-A DUPĂ SFINTELE PAȘTI
În Duminica a VII-a după Sfintele Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 9 iunie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie s-a aflat în mijlocul credincioșilor adunați la Capela "Sf. Luca al Crimeei și Sf. Doctori fără de arginți” din Bolintin Deal, județul Giurgiu. Cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei noastre a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.


Ierarhul nostru a adresat un cuvânt credincioșilor prezenți la slujbă, în care a aprofundat textul evanghelic citit în această duminică, explicând legătura dintre cunoașterea lui Dumnezeu și viața veșnică.De asemenea, Preasfinția sa a vorbit și despre importanța dreptei credințe în iconomia mântuirii noastre, subliniind totodată, aportul deosebit pe care l-au avut în formularea explicită a credinței despre Sfânta Treime, cei 318 părinți participanți la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325.Aici, primii teologi creștini au analizat taina Preasfintei Treimi din perspectiva trimiterii Fiului lui Dumnezeu în lume, adică a iconomiei mântuirii, stabilindu-se și raportarea Fiului față de Tatăl și Duhul Sfânt, cât și la posibila unire dintre dumnezeire și umanitate în persoana Sa", a încheiat Preasfinția Sa.


După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiul părintelui Luca Severian, preot slujitor la Capela spitalului orășenesc Bolintin, Protopopiatul Bolintin.


Cu acest prilej, Ierarhul nostru a arătat importanța duhovnicească a Tainei Sfântului Botez, care înnoiește spiritual pe cel botezat prin harul Sfintei Treimi: „Taina Sfântului Botez reprezintă poarta de intrare în creștinism prin care se realizează comuniunea deplină între credincios și harul Duhului Sfânt", a încheiat Întâistătătorul eparhiei noastre.


La finalul Sfintei Taine, Chiriarhul nostru a felicitat familia părintelui Luca Severian, cu prilejul acestui moment important al încreștinării fiului lor, cel care a primit numele Efrem. Tot cu această ocazie, Preasfinția Sa a oferit familiei părintelui arhid. Gheorghe Cristian Popa, nașii noului botezat, o icoană și publicații apărute la editura eparhiei noastre, iar celorlalți cartea "Manuscris în culori", scrisă de părintele Luca Severian. La rândul său, părintele Luca Severian a oferit Chiriarhului nostru un buchet de flori.


Credincioșii prezenți la acest eveniment au avut bucuria de a se închina la părticele din moaștele Sf. Luca al Crimeei", păstrate în capela Spitalului Bolintin, apoi au primit iconițe și ultimul număr al revistei "Familia Ortodoxă".

Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11449,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română