Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA POGORÂRII DUHULUI SFÂNT SAU RUSALIILE LA BISERICA „SFÂNTA TREIME” A PAROHIEI SMÂRDA, PROTOPOPIATUL GIURGIU




Astăzi, 16 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Duminica Pogorârii Duhului Sfânt sau Rusaliile, foarte mulți credincioși au venit la biserica cu hramul „Sfânta Treime" a Parohiei Smârda, Protopopiatul Giurgiu, unde Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.


În cadrul slujbei, tânărul teolog Elisei Stan a fost hirotonit întru diacon pe seama bisericii Mănăstirii Comana din județul Giurgiu.



După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul eparhiei noastre a oficiat Slujba vecerniei din Duminica Pogorarii Duhului Sfânt, numită și „Vecernia plecării genunchilor", fiind astfel împlinită rânduiala Vecerniei speciale în cadrul căreia s-au rostit rugăciunile de invocare a Duhului Sfânt, fiind sfințite, totodată, ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.



Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătura în care a subliniat importanța acestei sărbători în viața creștinilor, spunând că slăvitul praznic al Pogorârii Duhului Sfânt este momentul nașterii Bisericii și al începutului propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în întreaga lume.



Astăzi, putem spune că este ziua noastră a tuturor, sărbătoarea noastră, pentru că sărbătorim actul de întemeiere sau de naștere a Bisericii, înțeleasă ca și comunitate de creștini, botezați în numele lui Hristos", a precizat Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, în cuvântul de povățuire.



Tot cu acest prilej, ierarhul nostru a evidențiat faptul că Rusaliile reprezintă cea mai veche sărbătoare creștină, fiind prăznuită încă de pe vremea Sfinților Apostoli, așa cum amintesc: Sfântul Apostol Pavel, Sfântul Apostol Luca, Sf. Irineu, Tertulian, Origen, Sf. Epifanie, canonul 20 al Sinodului I ecumenic. Până la sfârșitul secolului IV și începutul secolului V, Cincizecimea reprezenta o dublă sărbătoare: a Înălțării Domnului și a Pogorârii Sfântului Duh.



La final, Chiriarhul nostru a dăruit pentru Centrul cultural al Parohiei Smârda, o icoana cu Sf. Treime, precum și publicații apărute recent la editura Episcopiei Giurgiului.



Tot cu acest prilej, Întâistătorul eparhiei noastre a primit din partea preoților o icoana a Maicii Domnului.



În continuare, toți credicioșii au primit iconițe cu Sf. Treime, ultimul număr al Revistei „Familia Ortodoxă" și ramuri de nuc sfințite, pentru a vesti și celor de acasă, care din binecuvântate pricini nu au fost prezenți la biserica, bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.













Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 10257,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română